Explosionsartat intresse för att installera solceller i Sverige

av Jonas Senast uppdaterad februari 08, 2020
Solceller intresse

Med det statliga solcellsbidraget på 20% och sjunkande priser för moduler är det ett ypperligt läge att skaffa solceller just nu.

Många tror att Sverige inte har bra förutsättningar för att producera solenergi, vilket är helt fel.

Solinstrålningen i Sverige är nästan lika hög som i övriga Europa vilket ger oss väldigt goda förutsättningar för att producera gratis energi från solen på taket.

Smarta husägare kan spara stora pengar på sin elräkning, samtidigt som de gör en stor insats för miljön.

I och med solcellsbidraget på 20% samt det drastiskt sjunkande priset för solceller så har intresset i Sverige ökat explosionsartat.

Bara 2018 fanns det 254,846 installerade solcellsanläggningar på tak runt om i Sverige och det väntas öka lavinartat de närmaste åren.

Begär in offerter på solceller

Är du intresserad av att investera i solceller till din fastighet? Vår kostnadsfria tjänst har hjälpt tusentals svenskar att investera i solceller. Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot upp till 3 offerter ifrån solcellsföretag i din kommun.

Varför många skaffar solceller just nu:

En garanterat lönsam investering. Du får lägre och jämnare energikostnader redan från dag ett. Efter cirka 10 år är din solcellsanläggning återbetalad, därefter gör du ren vinst i ytterligare 20 år.

Du höjer värdet på ditt hus. Du kan enkelt räkna hem din investering, även om du säljer ditt hus. Solceller på taket sänker den årliga driftkostnaden för ditt hus.

Större frihet & lägre energikostnader. Du slipper oroa dig för elmarknadens upp- och nedgångar när du producerar din egen el.

Solceller är i princip underhållsfria. När solcellerna väl är på plats krävs det i princip inget underhåll och de allra flesta solcellsföretag lämnar en effektgaranti på 25 år.

Bra pris på solceller & solcellsbidrag på 20 procent

Solceller är en miljövänlig energikälla som dessutom subventioneras av den svenska staten, vilket innebär att husägare i hela landet kan få upp till 20% av installationskostnaden tillbaka.

En ytterligare fördel är att kostnaderna för moduler och installationer har sjunkit under senare år, vilket gör övergången till solenergi än mer förmånligare.

Den el dina solceller producerar används direkt utav din fastighet, vilket gör att du sparar stora pengar på din elräkning.

Om din fastighet inte förbrukar all el som solcellerna producerar så kan du automatiskt sälja tillbaks den till ditt elbolag via elnätet.

Uträkningar visar att en solcellsanläggning i Sverige i snitt återbetalar sig själv inom 10 år, därefter kan du njuta ytterligare 20 år utav helt gratis el från solen.

Hur kan jag börja spara med solenergi?

Steg 1: Klicka på din plats på kartan nedan för att få 3 gratis offerter att jämföra.

Steg 2: Svara på några enkla frågor och jämför offerter för att hitta det bästa erbjudandet!

Dela på sociala medier