Solcellsladdare: Ladda dina enheter med solens energi

av Peter Ahrberg Uppdaterad april 22, 2024
solcellsladdare

Genom att skaffa sig en solcellsladdare så kan man bidra till en grönare miljö, samtidigt som man nyttjar solens strålar för att få gratis el.

Under dygnets ljusa timmar så kan du ladda din telefon oavsett var du är. Det gör att en solcellsladdare är ett måste då man är ute på sjön en längre tid eller vandrar i naturen där man normalt inte har tillgång till elektricitet under flera dagar.

Det finns ett flertal olika modeller att välja mellan då man ska skaffa sig en laddare som drivs utav solens energi.

Hur kan man använda en solcellsladdare?

Det finns massor av tillfällen och även många användningsområden då en solcellsladdare är ett perfekt alternativ till traditionella laddare och powerbanks.

Med en powerbank så kan du ladda din mobila enhet vid en eller ett par tillfällen medan du med en solcellsladdare alltid kan ladda dina mobila enheter, både en och flera gånger, så länge det finns solsken.

När du vandrar i fjällen under flera dagar eller campar ute i naturen så är en solcellsladdare den mest praktiska laddaren att ha med sig om man inte vill vara utan uppkoppling till omvärlden.

Med en hjälp utav den så kan man när som helst ladda sina mobila enheter då solen lyser. Man kan förstås även ladda sin powerbank så att man har extra backup för sina mobila enheter.

Solcellsladdare till mobilen

Solcellsladdare till mobilen

Det finns ett flertal olika modeller som man kan välja mellan då man ska köpa en solcellsladdare till mobilen. Dessa har dessutom olika effekt vilket innebär att man kan välja en laddare som passar ens behov allra bäst.

Idag så är dessa enheter till mobilen dessutom mycket prisvärda vilket gör att en solelsladdare är en bra backup till andra elkällor som exempelvis powerbanks.

En solcellsladdare till mobilen kan man också använda för att ladda andra produkter som exempelvis en lampa eller en batteridriven ljudenhet, beroende på hur kraftfull enhet man skaffar sig.

Solcellsladdare till iPhone

Det finns flera olika modeller som är lämpade för olika mobila enheter. Exempelvis så kan du hitta flera laddare som är optimerade för användning med iPhone.

En solcellsladdare till iPhone är ofta kraftfulla vilket innebär att du kan ladda en iPhone snabbt men också ladda flera olika enheter samtidigt.

En solcellsladdare till iPhone är alltid användningsbar, framför allt om man ofta är ute och rör på sig. Om man åker och badar, vandrar i naturen, har fiskesemester, är ute med båten eller har bilsemester så är en solladdare till iPhone ett måste att ha med i packningen. Då riskerar du aldrig att stå utan batteri i din iPhone.

Solcellsladdare på vandringen

solcellsladdare till vandringen

Många av oss är friluftsmänniskor som älskar att vara ute i naturen så ofta det bara går. Att vandra i fjällen eller att åka på fiskeresa i ödemarkerna är något som många gör varje år.

När man är ute i naturen, vandrar och campar så är det naturligt att man inte har tillgång till elektricitet, vilket även är tjusningen för många. Men ibland så kan det vara praktiskt att man har batterier i sin mobila enhet, fram för allt för att vara beredd på nödsituationer eller så att man kan vara anträffbar för de närstående hemma.

Det finns en del olika solcellsladdare som man kan ha med sig på vandringen som gör att man under dygnets ljusa timmar kan ladda sina mobila enheter.

Att kombinera en solcellsladdare med en powerbank är en oslagbar kombination som gör att du alltid har tillgång till en laddare, dygnet runt.

Med en solcellsladdare kan du även få elektricitet som du kan använda för andra enheter som exempelvis en radio när du är ute på vandring.

Skribent:
Dela på sociala medier