Jämför offerter på solceller i Alingsås

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Alingsås. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Hitta rätt installatör av solceller i Alingsås

I Allingsås pågår ett febrilt arbete med att informera och upplysa invånarna om fördelarna med solceller i Allingsås. Kommunen själv är mycket medveten då det kommer till solcellers användningsområden och satte exempelvis förra året ut soptunnor med solceller som själv komprimerar soporna men också larmar då det är dags för tömning. Det innebär att reningsverket inte behöver åka ut och tömma halvfulla soptunnor utan kan vänta med transporterna till soptunnorna larmar själva att de är fulla.

I Allingssås är det flera privatpersoner som har fått upp ögonen för att installera en egen solcellsanläggning och därmed producera en del fastighetens elförbrukning själv. Dels så bidrar detta till minskade utsläpp från fossila bränslen men också till att varje fastighetsägare kan tjäna in en bra slant på de lägre elkostnaderna. De senaste åren så har priserna sjunkit med cirka 75 procent på solceller vilket gör det möjligt för de allra flesta att kunna investera i en egen solcellsanläggning.

SolcellsOfferter kan erbjuda dig bra information om solceller Allingsås som gör att du får ett bra underlag för att kunna bestämma dig för om detta är en investering som passar dig. Du kan också helt kostnadsfritt erhålla 3 offerter från solcellsinstallatörer på din hemort vilket gör att du i lugn och ro kan jämföra priser men också olika modeller och lösningar som solcellsföretagen kan erbjuda dig. Självklart så ingår kostnadsfri rådgivning från de företag som har lämnat offerter så att du alltid har tillgång till expertis om du har några frågor.

Om Alingsås

Allingsås ligger i Västra Götalands län och har lite drygt 40 000 invånare i kommunen. Allingsås fick stadsrättigheter redan i början på 1600-talet och är därmed en av de äldsta städerna i regionen. Under århundranden så är det främst textiltillverkning som präglat staden. Det finns en hel del museer, parker och många andra sevärdheter att besöka i Allingsås om man har vägarna förbi.

Allingsås ligger i framkant då det kommer till solceller. Utöver soptunnor med solceller, som nämnts ovan, så har man också installerat solceller för många av kommunens hyreshus.

Så fungerar solceller

Solceller uppfanns ursprungligen under 1950-talet för att ge satelliter som placerades ut i rymden möjlighet att själv producera den elektricitet som den behövde. Tekniken var både svår att utveckla men framför allt mycket dyr så det skulle dröja ända till 1970-talet innan man tog upp utvecklingen av solceller igen för att då användas på jorden. Dock är det först de senaste 5 åren som priserna för solceller har sjunkit till så låga nivåer så att även privatpersoner har råd att investera i solceller för att kunna producera egen grön el.

Solceller är oftast tillverkade i kisel och består av en solpanel med en framsida och en baksida. När solen belyser framsidan så skapas elektricitet mellan framsidan och baksidan som sedan fångas upp av en elkabel som för strömmen vidare till en växelriktare som omvandlar elektriciteten till växelström. Växelströmmen kan sedan direkt användas av din fastighet samtidigt som du slipper köpa el från ditt elbolag under tiden solcellerna producerar el.