Jämför offerter på solceller i Arboga

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Arboga. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Vi hjälper dig hitta solcellsinstallatörer i Arboga

Även i Arboga pågår det informationskampanjer och anordnas föreläsningar om vilka fördelar som det finns som privatperson att investera i solceller Arboga. Idag är det många invånare i Arboga som har valt att själv producera sin egen elektricitet samtidigt som intresset från många andra privatpersoner fortsätter att öka. Med tanke på att priserna har sjunkit rejält under de senaste åren så kommer det inte hända speciellt mycket på prisnivån utan nu är rätt tillfälle att ta tillvara på en investering som ger återbäring under många år framåt.

Även Arboga kommun är idag med aktiva i att försöka hitta lösningar för solceller i Arboga så att kommunen på så sätt kan bidra till en bättre miljö. Framför allt så är det privatpersoner och gårdar utanför staden som man försöker hjälpa med information om solceller men även många fastighetföretag har börjat se nyttan med att använda sig av solceller för sina fastigheter.

Hos SolcellsOfferter så kan du hitta mycket information, guider och analyser om vad det innebär för dig som privatperson att installera solceller Arboga. Här kan du också beställa tre offerter helt gratis från certifierade solcellsföretag i din kommun. Det betyder att du dels får ett bra underlag för din investering i form av priser men också möjligheten att kunna välja mellan olika lösningar för din fastighet.

Om Arboga

Arboga ligger i Västmanlands län och blev en stad redan under 1200-talet. Idag så bor det cirka 14 000 invånare i Arboga kommun vilket gör staden lagom stor och gemytlig.

Arboga har som så många andra mindre städer varit en industristad men där århundranden av bränder och andra händelser har gjort att industrierna har varit tvungna att lägga ned med tiden.

För den som gillar öl så hittar man Sveriges enda träspritsbryggeri som idag är ett museum. Det finns en del andra platser värda att besöka som exempelvis Arboga museet men framför allt många vackra parker och stadsmiljöer.

Att investera i solceller i Arboga är lönsamt

Att investera i solceller för sin fastighet kan vara mycket lönsamt. Förvisso så har man en ganska stor investeringskostnad som normalt ligger på mellan 70 000 upp till 150 000 kronor för en liten eller medelstor villa. Dock så kan man erhålla ett grönt skatteavdrag vilket innebär att man får göra ett avdrag på 15% på den totala kostnaden för solceller inklusive montering.

Om du har en medelstor villa som drar 20 000 kWh per år så är det värt att investera i en solcellsanläggning på 10 kW. Det kostar upp till 150 000 kronor men med det gröna avdraget så blir totalkostnaden cirka 127 500 kronor. Med en solcellsanläggning på 10 kW så kan du producera cirka 10 000 kWh per år, vilket är halva din fastighets årliga energiförbrukning.

Det innebär att du varje år kan spara in 12 000 kronor, om elpriset ligger på 1,20 kr per kWh. Redan efter 12 år så har du återfått den investering som du har betalat och därefter så kan du under minst ytterligare 15 år se fram emot en halvering av din fastighets elkostnader.