Jämför offerter på solceller i Arvika

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Arvika. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Gör en bra affär när du investerar i solceller i Arvika

Arvika ligger långt fram då det kommer till solceller och idag så ligger Arvika i täten då det kommer till hur många privatpersoner som installerat solceller Arvika, jämfört med antal invånare. Det gör att Arvika är en medveten kommun som uppmuntrar sina invånare till att använda sig av grön el för en bättre framtida miljö.

På bara fem år så har priset på solcellspaket sjunkit med närmare 75 procent, vilket dels beror på att strafftullar har tagits bort på billigare solceller men också att efterfrågan har ökat. Det innebär att du idag kan hitta en bra solcellsanläggning för cirka 100 000 kronor som för bara något år sedan kostade det dubbla.

Något som också har bidragit till att många privatpersoner väljer att investera i en solcellsanläggning är att de idag kan göra ett Grönt avdrag motsvarande 15% av den totala kostnaden för solceller inklusive installation. Det innebär att en investering i solceller idag kan vara en mycket lönsam affär på sikt med tanke på att återbäringen i form av minskade energikostnader kommer att komma i cirka 25 år framåt.

Om du går i tankarna att själv investera i solceller Arvika så kan du finna massor av information hos oss på SolcellsOfferter. Här finner du bland annat analyser, jämförelser, priser och guider till hur du går tillväga då du vill köpa solceller för din fastighet. Du kan också erhålla tre kostnadsfria offerter genom oss så att du får ett bra underlag från certifierade solcellsföretag då det gäller priser och lösningar för din fastighet.

Om Arvika

Arvika ligger i Värmlands län och har cirka 26 000 invånare. Arvika har varit bebott under mycket lång tid vilket gör att man kan finna gott om runstenar och andra fornlänningar i Arvika om man är intresserad av svensk historia.

I Arvika så hittar man världens största fabrikstillverkare av hjullastare. Det finns en hel del sevärdheter att se i Arvika framför allt den vackra naturen och kringliggande sjöar dit många åker för att sportfiska.

Arvika ligger långt fram då det kommer till solceller, vilket säkerligen beror på att Värmlands län är ett av de län som har bäst solbestrålning varje år. Bland annat så finner man en av Sveriges största solcellsanläggningar, MegaSol, som kommer att kunna producera hela 1 mW per år, vilket motsvarar elförbrukningen för 450 lägenheter.

Så här kommer du igång med din solcellsinvestering

1. Börja med att begära in offerter så att du har ett bra underlag att planera utifrån. Detta kan du göra hos oss på SolcellsOfferter.

2. När du har bestämt dig för en solcellsanläggning bör du se över att du har rätt att nyttja Grönt avdrag. Mer information finns på Skatteverkets hemsida.

3. Anmäl till ditt elbolag att du kommer att installera solceller så att dessa kan förbereda byte av mätare.

4. Bor du i ett detaljplanerat bostadsområde eller i ett skyddsklassat hus så kan du behöva ansöka om bygglov. Normalt så krävs dock inte bygglov för solceller idag.

5. Beställ dina solceller och låt din solcellsleverantör installera din solcellsanläggning.

6. Gör en efteranmälan till ditt elbolag att installationen är klar. Därefter så får du en ny elmätare inom någon vecka så att du sedan kan börja producera din egen gröna el.