Jämför offerter på solceller i Avesta

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Avesta. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Vi hjälper dig skaffa solceller i Avesta

För bara 5 år sedan så var det bara ett handfull privatpersoner som hade installerat solceller. Under denna tid så har priserna sjunkit och idag är det många Avestabor som har köpt eller går med planer på att investera i en egen solcellsanläggning.

Avesta har en bra solbestrålning vilket gör att det går att få ut en bra effekt från sina solceller, vilket i sin tur betyder att du kan sänka dina energikostnader för din fastighet rejält.

Idag är solceller mycket prisvärda vilket gör att de flesta har möjlighet att installera solceller på sin fastighet. Utöver att det är en bra investering som ger en bra avkastning tillbaka över tid så bidrar du även till en grönare miljö genom att sluta använda energi som producerats med fossila bränslen.

Här hos SolcellsOfferter så hittar du den information som du behöver för att kunna fatta beslut om att investera i en solcellsanläggning. Vi erbjuder dig också möjligheten att helt kostnadsfritt begära tre offerter från certifierade solcellsföretag på din ort, vilket ger dig möjlighet att kunna jämföra både priser och modeller men också vilken lösning som passar dig bäst.

Utöver kostnadsfria offerter så kan du också erhålla kostnadsfri rådgivning från de företag som har lämnat offerter till dig.

Om Avesta

Avesta är en tätort som ligger i Dalarna och som under många århundranden tillverkade stora mängder koppar och sedermera järn. Detta innebar att man i Avesta kunde hitta statens myntverk som präglade kopparmynt sedan 1600-talet.

I tätorten så finner man cirka 11 000 invånare och i hela kommunen så finns det total 23 invånare i Avesta.

Utöver att du kan se världens största kopparmynt i Avesta, som väger 19,7 kilo, så hittar du också väldens största dalahäst. I Avesta finns en mängd sevärdheter som exempelvis kyrkor, fabriker men också mycket vacker natur där du också kan fiska lax i forsarna.

Så fungerar solceller

Avesta ligger beläget i ett geografiskt område som har en bra solbelysning under årets varmare dagar vilket innebär att om du väljer att installera solceller Avesta så kan du få ut en bra effekt av din solcellsanläggning.

Att installera en solcellsanläggning i Avesta går snabbt och enkelt och har du väl bestämt dig så kan du få din solcellsanläggning uppe och producera grön solel redan inom några månader. All hjälp som du behöver få då det kommer till planering och även ansökningar kan du erhålla av de professionella solcellsinstallatörerna som du begärt in offerter från.

Att installera en solcellsanläggning är inte bara klimatsmart och bidrar till en grönare miljö utan kan också vara mycket lönsamt över tid. Den investering som du gör initialt kan också minskas med ett Grönt avdrag, vilket ger dig 15% reducerat totalpris på din investering.

Det gör att om du köper en solcellsanläggning för 100 000 kr och gör ett Grönt avdrag innebär det att din totala investering endast blir 85 000 kr. Återbetalningstiden för din investering hamnar på cirka 10 år och därefter så kan du se fram emot minst 15 års avkastning i form av kostnadsbesparingar för din fastighets elförbrukning.