Jämför offerter på solceller i Boden

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Boden. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Solceller producerar bra med el även i Boden

Även längst upp i norra Sverige så är efterfrågan på solceller mycket stort trots att exempelvis Boden har lite lägre solbelysning än vad man hittar nere i södra Sverige. Ändå är förutsättningarna för att installera solceller Boden mycket bra. Boden har en globalstrålning på totalt 814 kWh per kvadratmeter, vilket är cirka 20 procent lägre än i mellersta och i södra Sverige.

Dock är det tillräckligt bra för att kunna producera en stor del av din egen fastighets elförbrukning och samtidigt få en hyffsad avkastning på sin investering, utöver att du också bidrar till en bättre miljö.

Det är inte bara då solen lyser som en solcellsanläggning producerar elektricitet. Även då det är molnigt eller då solen lyser svagt så produceras en viss mängd elektricitet och därför så behöver du inte se dig blind på antalet soltimmar.

Om du installerar en solcellsanläggning i perfekt lutning på ett tak som vetter mot söder så kommer även en solcellsanläggning i Boden att kunna producera tillräckligt med elektricitet för att göra investeringen lönsam.

Läs mer om hur du går tillväga då du ska köpa och installera solceller Boden här hos oss på SolcellsOfferter. Här kan du också begära att få tre stycken offerter helt gratis från certifierade solcellsföretag i Boden. Det ger dig möjlighet att hitta den bästa lösningen men också att jämföra priser så att du får en prisvärd solcellsanläggning.

Om Boden

Boden ligger beläget i Norrbottens län och har cirka 28 000 invånare. Boden och dess omnejd är mycket välbesöka av turister som reser till norra Sverige för att åka skidor eller vandra i fjällnatur. Boden är en modern stad där du finner ett bra nöjesliv men också en hel del sevärdheter.

Boden har inte de absolut bästa förutsättningarna för solceller vilket har gjort att kommunen inte har bidragit till några större solcellsprojekt. Dock är det många företag, fastighetsföretag och privatpersoner som valt att investera i solceller i Boden för att producera elektricitet för eget bruk.

Hur lönsamt är solceller?

Om du har en normalstor villa som drar 25 000 kWh per år så är en solcellsanläggning på 10 kW mest lämpad att installera. En solcellsanläggning på 10 kW kommer att kunna producera cirka 8 000 kWh per år i Boden.

Det gör att du kan producera elektricitet som täcker upp en tredjedel av din fastighets elbehov. Om priset för 1 kWh är 1,20 så kommer din solcellsanläggning på 10 kW att minska dina elkostnader med cirka 9 600 kronor per år.

En solcellsanläggning på 10 kW kostar mellan 100 000 kronor och 150 000 kronor. Efter grönt avdrag på 15 procent så kommer din totala investeringskostnad för dina solceller Boden att vara på mellan 85 000 upp till 127 500 kronor.

Det innebär att det kommer att ta 10-12 år innan din investering är återbetald. Därefter så kommer du att kunna njuta av lägre elkostnader på cirka 9 600 kronor per år i ytterligare 15 år. Det gör att även om du installerar solceller i Boden så kan det bli en bra affär över tid.