Jämför offerter på solceller i Borås

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Borås. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Att investera i solel i Borås

Om du bor i Borås som ligger i södra Sverige så har du goda förutsättningar att kunna installera solceller för din fastighet och kunna få ut en bra effekt som gör din investering mycket lönsam.

Att köpa och installera solceller Borås är mycket enkelt idag då hanteringen hos myndigheter och hos elbolag går snabbt och smidigt. De senaste fem åren så har priserna på solceller sjunkit drastiskt vilket gör att näst intill alla har råd att investera i en egen solcellsanläggning.

Om du planerar att investera i solceller så kan du hitta den information, analyser, prisjämförelser och guider som du behöver hos oss på SolcellsOfferter.

Vi kan dessutom hjälpa till med att erbjuda dig tre kostnadsfria offerter från certifierade solcellsinstallatörer på din ort. Det betyder att du snabbt kan bilda dig en uppfattning om vilken modell och lösning som passar dig bäst men också jämföra priser så att du får den mest prisvärdigaste lösningen. Utöver det så kan du också erhålla kostnadsfri rådgivning från de företag som har lämnat offerter på dina solceller.

Om Borås

Borås ligger i Västergötlands län och har cirka 120 000 invånare. Borås är känd för sin postorder av bland annat kläder och kallades tidigare för textilstaden, Idag ligger man i framkant inom bland annat IT vilket inneburit att många företag inom detta område finns i staden.

Under 1500-talet så tvingade den svenska kungen att bli en stad efter att de driftiga invånarna i Borås gjorde sina affärer helt skattefritt. Det såldes betydande med hantverk till gårdarna och de mindre städerna runt omkring och eftersom invånarna inte bodde i en stad så kunde de inte beskattas. Än idag så är det många privatpersoner som sticker ut men denna gång då det kommer till solceller.

Borås har gynnsamma förhållanden som har en stor grad solbestrålning varje år viket gör att många privatpersoner väljer att investera i lönsamma solceller.

Så gör du en bra solcellsaffär

Som tidigare nämnts så är processen att installera solceller inte speciellt komplicerad. Du bör dock alltid börja med att begära in offerter för en solcellsanläggning från flera solcellsföretag. Det ger dig möjlighet att kunna lägga upp en kalkyl över kostnaderna men också att skapa en analys över vad dina kostnadsbesparingar blir över de minst 25 åren som du producerar elektricitet.

Begär in offerter för din solcellsanläggning

Hos oss så kan du enkelt och kostnadsfritt begära tre offerter från professionella solcellsföretag på din ort.

Se över Grönt avdrag

När du har bestämt dig för att investera i solceller så ska du se över så att du har rätt att nyttja det nya gröna avdraget för din investering. Ett Grönt avdrag innebär att du får 15% av totalkostnaden avdragen direkt på fakturan.

För att ha rätt att ta del utav Grönt avdrag behöver du eller dina föräldrar äga fastigheten. Du kan också få grönt avdrag för solcellsinstallation i samband med nybyggnation. Besök Skatteverkets hemsida och läs igenom alla kriterier för att vara säker på att du kan ta del utav ett grönt avdrag för din investering.

Anmälan till elbolag

Före du påbörjar installationen så behöver du göra en föranmälan till ditt elbolag att du kommer att installera solceller. Efter att installationen är klar så behöver du göra en efteranmälan så elbolaget kan komma ut och byta ut din elmätare.

När elmätaren är på plats så kan du direkt påbörja produktionen av din egen elektricitet vilket kommer att få positiva effekter på både din ekonomi och på miljön.