Jämför offerter på solceller i Borgholm

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Borgholm. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Goda förutsättningar för solenergi i Borgholm

Öland är en underbar plats som besöks av hundratusentals besökare varje år just på grund av den härliga solen och de vackra stränderna. Just privatpersoner i Borgholm har börjat få upp ögonen för att använda solen till mer än bara sol och bad och har därför börjat investera i egna solceller för sina privata fastigheter.

Effekten på Borgholm är mycket bra och ligger över genomsnittet för Sverige vilket innebär att det kan bli mycket lönsamt att investera i solceller Borgholm.

En annan bidragande orsak till att privatpersoner börjat investera i solceller Borgholm är att priserna för solceller de senaste åren har sjunkit med cirka 75 procent. Det beror delvis på att efterfrågan för solceller hos privatpersoner har ökat men också att strafftullarna för de billigare solcellerna från Kina är borttagna. Det betyder att de allra flesta har råd att investera i solceller idag.

Det finns också en del bra finansieringsalternativ för de som vill låna till sina solceller. Efter att amorteringar är betalda så finns det fortfarande utrymme att spara in en bra slant på de sänkta kostnaderna för fastighetens elförbrukning.

Hos SolcellsOfferter så kan du kostnadsfritt erhålla tre offerter från certifierade solcellsleverantörer på din ort. Det ger dig möjlighet att kunna jämföra priser men också de lösningar som solcellsleverantörerna har för din solcellsanläggning. Här på dessa sidor kan du också hitta information, guider och annat material för att enklare kunna fatta ett beslut om dina solceller Borgholm.

Om Borgholm

Borgholm är en tätort och en kommun på Öland i Kalmars län som har cirka 11 000 invånare. Borgholm är ett mycket attraktivt turistmål varje sommar för tusentals turister som besöker Öland för att sola, bada och se på sevärdheter.

Just på Öland så är det mycket gynnsamma förhållanden om man vill installera solceller. Ön har ett stort antal soldagar varje år vilket gör att du kan få ut maximal effekt ur din solcellsanläggning.

Borgholm kommun har en del aktiviteter för att skapa ett intresse hos de privatpersoner som bor i Borgholm samtidigt som man också lobbar för att företag och fastighetsbolag ska börja investera i solceller.

Så fungerar solceller

Med tanke på dagens ränteläge och att det snart också kommer en lågkonjuktur så kan det vara bättre att investera sina sparade pengar i en solcellsanläggning för sin fastighet istället för att låta pengarna sitta på dåliga sparkonton.

En investering i solceller kommer alltid att betala sig, även om det sker över tid. En solcellsanläggning 10kW för en normalstor villa kostar mellan 100 000 och 150 000 kronor. Om du nyttjar Grönt avdrag så kan du erhålla ett skatteavdrag på 15 procent av din totalkostnad direkt på fakturan. Det betyder att din totala investering är på mellan 85 000 upp till 127 500 kronor.

Återbetalningstiden för denna investering är knappt 10 år, vid ett elpris på 1,20 kr per kWh. Efter att din investering är återbetalad så kommer du under minst 15 år framåt kunna näst intill halvera dina kostnader för din fastighets elförbrukning, vilket innebär att du kommer att göra betydande besparingar under 15 år.