Jämför offerter på solceller i Dalarna

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Dalarna. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Jämför solcellsinstallatörer i Dalarna

Att installera solceller i Dalarna är ett utmärkt val då Dalarna har hyfsade förhållanden då det kommer till solbestrålning och därmed så innebär det att effekten från solcellerna är bra.

Solceller har blivit mycket populärt i Dalarna, vilket beror på att priserna för solceller har sjunkit drastiskt under de senaste åren men också för att fler personer vill bidra till en bättre miljö. 

I Dalarna så är det många som näst intill klarar av att producera hela fastighetens elförbrukning. Många har också valt att lagra elektricitet i batterier för att kunna klara fastighetens elförbrukning även under de mörka timmarna.

Det gör att dessa endast behöver köpa en mindre mängd el från sitt elbolag under vintertid samtidigt som allt överskott under sommaren säljs direkt ut på elmarknaden.

För dig som planerar att installera solceller Dalarna så kan du hitta all den information som du behöver här hos SolcellsOfferter. Här finner du guider, analyser, kalkyler och annan information om solceller som gör att du får ett bra underlag då du ska fatta beslut om att investera i solceller.

Du kan också begära in tre offerter gratis från utvalda solcellsinstallatörer i Dalarna.

Det gör att du får en bra överblick över vad det kommer att kosta och vilka lösningar som finns för din fastighet.

Om Dalarna

Dalarna ligger i Svealand, och omfattar Dalarnas län och delar av Jämtlands län, Gävleborgs län, Värmlands län och Örebro län.

Dalarna har cirka 280 000 invånare varav de flesta bor i eller i närheten av någon av Dalarnas städer som exempelvis Mora, Leksand, Rättvik, Avesta, Borlänge, Falun eller Ljusdal.

I Dalarna så är det främst skidåkning och andra vinteraktiviteter som är populärast. Det finns dock mycket vackra naturmarker att besöka i Dalarna och flera stora sjöar och forsar som är välbesökta av fiskare.

Vad kostar solceller?

Det beror lite på hur stor fastighet som du har och hur stor solcellsanläggning som du får plats med på ditt tak. För en liten fastighet så räcker det långt med en solcellsanläggning på 5 kW.

Den producerar cirka 5 000 kWh per år, vilket brukar kunna täcka upp 30-50 procent av fastighetens elförbrukning. Priset för en solcellsanläggning på 5 kW är cirka 70 000 upp till 100 000 kronor, inklusive moms. Om du betalar 1,20 kr per kWh per år så är din totala besparing för din fastighets elförbrukning cirka 6 000 kronor.

Om du har en medelstor fastighet så kanske det är bättre att investera i en solcellsanläggning på 10 kW. Det producerar cirka 10 000 kW per år, vilket bör motsvara cirka hälften av din fastighets årliga elförbrukning.

Om ditt elpris är 1,20 kr per kWh så kommer du att kunna spara in 12 000 kronor varje år för på dina energikostnader. Priset för en solcellsanläggning på 10 kW är mellan 100 000 upp till 150 000 kronor, beroende på modell och solcellsleverantör.

Tänk på att du kan även kan nyttja Grönt avdrag när du köper solceller med installation, vilket ger dig 15% tillbaka på totalkostnaden, redan på fakturan.