Jämför offerter på solceller i Eskilstuna

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Eskilstuna. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Hitta rätt installatör av solceller i Eskilstuna

Eskilstuna ligger i mellersta Sverige och kan därför räknas till de städer i Sverige som har gynnsamma förhållanden om man vill installera solceller för att själv producera en del av sin fastighets elförbrukning.

Genom att producera sin egna gröna el så bidrar man dels till en bättre miljö men kan också räkna hem betydande kostnadsbesparingar i form av lägre elkostnader under 25 års tid. Att investera i solceller Eskilstuna kan innebära en mycket bra avkastning som är bättre än de sparformer som du kan hitta idag.

Priset för solceller har sjunkit de senaste åren vilket har gjort att både företag, fastighetsbolag och privatpersoner har valt att installera solceller Eskilstuna. Tack vare att privatpersoner idag har möjlighet att nyttja ett avdrag, som uppgår till 15 procent av totalkostnaden, kan göra att en investering i solceller blir en mycket bra affär med en kort återbetalningstid av investerade pengar.

Om du vill veta mer om solceller, få information, guidning och ta del av analyser så hittar du en hel del information om solceller här hos oss på SolcellsOfferter. Här kan du dessutom begära ut tre offerter från solcellsinstallatörer på din ort vilket gör att du enkelt kan jämföra priser men också se vilka olika lösningar som solcellsleverantörer kan erbjuda för din solcellsanläggning.

Om Eskilstuna

Eskilstuna ligger i Södermanlands län och ligger vackert belägen nere vid Eskilstunaån. Eskilstuna har cirka 106 000 invånare och räknas därför som en större stad.

I staden finns det massor av sevärdheter, bland annat så rekommenderas ett besök i Eskilstuna gamla stad där du under sommaren kan slå dig ned på något mysigt café eller köpa souvenirer i någon bod. Eskilstuna är cyklarnas stad då en majoritet av befolkningen väljer att använda sig av cykel då de transporterar sig runt i staden.

Eskilstuna kommun har en hel del projekt på gång då det kommer till solceller. Bland annat hålls det föreläsningar för företag och privatpersoner om nyttan med solceller Eskilstuna.

Hur fungerar solceller?

Solceller består av en panel med en framsida och en baksida som sedan seriekopplas ihop med ett flertal solpaneler på ett tak. En solpanel har vanligtvis måtten 1 m x 1,6 m vilket innebär att om man vill producera elektricitet motsvarande 10 000 kWh per år så krävs det en takyta på närmare 70 kvadratmeter för en solcellsanläggning på 10 kW.

Solpanelen har en baksida och en framsida och när framsidan belyses av solen så skapas en spänning mellan dessa båda sidor. Denna spänning tas upp av en elkabel som för strömmen vidare till en växelriktare som omvandlar strömmen till växelström som direkt kan användas av din fastighet.

Normalt så behöver inte en solcellsanläggning något underhåll men för bästa effekt så är det bra om man sopar bort snö och löv som täcker anläggningen.

En solcellsanläggning kan producera grön el men den kan inte lagra den elektricitet som den producerar. Det innebär att den elektricitet som din fastighet inte använder för stunden går vidare ut på elmarknaden där den säljs för din räkning.