Jämför offerter på solceller i Järfälla

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Järfälla. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Under de senaste 7 åren har priserna för solceller sjunkit med mer än 80 procent. Detta har lett till att även privatpersoner har valt att installera en egen solcellsanläggning för sina privatfastigheter för att bidra till en bättre miljö.

Att producera sin egen gröna elektricitet med hjälp av naturens krafter är inte bara miljövänligt utan är även investering som ger en bra ekonomisk avkastning under en lång tid framåt. Oftast har investeringen återbetalat sig inom 10-12 år och därefter får man en bra avkastning i form av betydande besparingar av fastighetens energikostnader under ytterligare 15 till 20 år.

Idag är det enkelt att få solceller i Järfälla installerade för sin fastighet. Det krävs inte längre bygglov för att installera solceller samtidigt som både myndigheter och elbolag har inarbetade rutiner för att snabbt hantera solcellsinstallationer. Det finns också ett mycket stort utbud av certifierade solcellsföretag över hela Sverige som snabbt och effektivt kan installera solceller i Järfälla.

Hos SolcellsOfferter kan man hitta all information man behöver om solceller i Järfälla och även ta del av guider och tips hur man går tillväga för att hitta den bästa solcellsleverantören och därmed få den mest prisvänligaste solcellslösningen.

Här kan man också, helt kostnadsfritt, begära in tre offerter från certifierade och kvalitetsgranskade solcellsföretag. Det gör att man enkelt kan jämföra priser, villkor och leveranstider så att man kan hitta den bästa lösningen för sina solceller i Järfälla.

Om Järfälla

Järfälla kommun ligger i Stockholms tätort och består av stora grönområden, skog och vatten. Järfälla befolkades redan under den tidiga stenålder och hade under medeltiden viktiga färdvägar som användes för handelsfolk.

I modern tid så har Järfälla varit föremål för nybebyggelse och idag finns det ett flertal stora bostadsområden i Järfälla. I Järfälla kommun bor det idag drygt 80 000 personer.

Järfälla kommun har, precis som många andra kommuner, stora planer på att utöka användningen av solceller i Järfälla. Det görs bland annat genom att hålla informationsmöten för fastighetsägare som är intresserade av att installera solceller i Järfälla.

Just nu pågår bygget av vad som kommer att bli Stockholms största solcellsanläggning. Det är HSB som monterar solcellspaneler på sina bostadsrättsfastigheter i Järfälla. När solcellsanläggningen är klar kommer den att producera drygt 900 000 kWh varje år.

Förutsättning för solceller i Järfälla

Järfälla har, precis som Stockholmsområdet i övrigt, många soltimmar varje år men även en bra solinstrålning som ligger på cirka 1 100 kWh/m² per år. Det gör att förutsättningarna för att få ut en bra effekt och därmed en god lönsamhet för solceller i Järfälla är mycket bra.

Om man har en medelstor villa och väljer att installera en solcellsanläggning på 10 kW kan man spara in betydande summor varje år. Återbetalningstiden blir endast 10 till 12 år och därefter kan man se fram emot halverade energikostnader i ytterligare upp till 20 år framåt.

Genom att installera solceller i Järfälla får man inte bara en bra avkastning på sin investering utan man bidrar också till en bättre miljö. Samtidigt kan en solcellsanläggning göra att värdet på fastigheten ökar.

Att tänka på när man jämför offerter

När man ska investera i solceller i Järfälla är det viktigt att man tar in offerter från flera olika solcellsföretag. Genom att jämföra flera offerter med varandra gör att man lättare kan hitta den offert som kan erbjuda den bästa lösningen för sin solcellsanläggning.

Det finns några saker som man bör titta lite extra på som bland annat avtalsvillkoren, leveransvillkor och förstås även priset. Det är också viktigt att man granskar de garantier som man får från solcellsföretaget.

När man investerar i solceller i Järfälla så är det en hel del pengar som man behöver betala för sin solcellsanläggning. Då vill man vara säker på att solcellsanläggningen fungerar som den ska så att man får tillbaka de pengar som man har investerat i solcellsanläggningen.

När man granskar en offert ska man kontrollera vilka garantier man får för sin solcellsanläggning. Normalt ska det finnas tre olika garantier, en produktgaranti, en effektgaranti och en garanti för utfört arbete.

Produktgarantin gäller för solcellerna och brukar normalt vara på mellan 10 till 15 år. Det innebär att om en solcellspanel upphör att fungera eller går sönder på grund av fabrikationsfel så kan man använda sig av garantin för att erhålla en ersättningsprodukt.

Effektgarantin är en garanti som brukar löpa på mellan 20 till 25 år. Normalt innebär det att man garanteras att solcellerna inte kommer att tappa mer effekt än maximal 15 till 20 procent under garantitiden. Tack vare denna garanti kan man vara säker på att få en bra avkastning för sin investering i solceller under solcellernas hela livslängd.

En garanti för installationsarbetet brukar löpa på 2 år. Det innebär att om det uppstår brister i solcellsanläggningen som kan hänföras till installationsarbetet så har man rätt att få detta åtgärdat utan kostnad.