Jämför offerter på solceller i Jönköping

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Jönköping. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Bra förhållanden för solenergi

Jönköping är ett län som ligger långt fram då det kommer till solceller. Här drivs ett flertal projekt som involverar både företag som privatpersoner för att ge fler tillgång till grönare el.

I Jönköping så är det mycket bra solförhållanden vilket innebär att en investering i solceller Jönköping kan ge en bra avkastning samtidigt som du också bidrar till att minska klimathotet. Idag så är det många privatpersoner som väljer att investera i solceller i Jönköping, eftersom att priserna på solceller har sjunkit väldigt mycket de senaste åren.

Här hos SolcellsOfferter så kan du erhålla tre offerter från utvalda solcellsinstallatörer i Jönköping. Det innebär att du kan jämföra priser och de lösningar som företagen erbjuder dig. Du har även möjlighet att få kostnadsfri rådgivning från de företag som lämnar offerter om du har några funderingar kring din solcellsanläggning.

Om Jönköping

Jönköping är en av Sveriges äldsta städer som uppfördes under 1200-talet. I Jönköping så finns det massor av historia och även en hel del fornlämningar från både bronsåldern och järnåldern.

I modern tid så var Jönköping en industristad där det har funnits både pappersbruk och tändsticksfabrik. I början av 1800-talet så kom Göta Kanal att nå Jönköping så att fartyg kunde lägga till i hamnen, vilket öppnade upp för en blomstrande handel.

Idag så har Jönköping cirka 98 000 invånare, 140 000 totalt i kommunen, och finns därmed med på listan över Sveriges tio största städer.

Att investera i solceller

Jönköping ligger över genomsnittet i Sverige då det kommer till solbestrålning vilket innebär att du kan få ut en bra effekt om du installerar solceller för din fastighet. Med tanke på att priset för solceller har gått ned med 70 procent de senaste åren samtidigt som du kan få ett solcellsbidrag på 20 procent så är återbetalningstiden på solceller Jönköping cirka 8 år. Det innebär att du därefter kan erhålla en bra avkastning på din investering i form av minskade energikostnader i ytterligare cirka 20 år.

Det finns ett flertal certifierade solcellsföretag i Jönköping som snabbt och kunnigt kan installera dina solceller för din fastighet. Du kan erhålla 3 offerter kostnadsfritt genom SolcellsOfferter vilket innebär att tre företag i Jönköping konkurrerar mot varandra i samband med att de skickar offerter till dig. Det ger dig möjligheten att kunna hitta en solcellsanläggning till mycket bra priser.

Solcellsbidrag för solceller i Jönköping

Solcellsbidraget går sedan Juli 2020 inte längre att nyttja.

Energimyndigheten delade ut 100-tals miljoner kronor i bidrag till de privatpersoner som ville installera solceller för sin fastighet. Bidraget uppgick till 20 procent av totalkostnaden för inköp och installation av solcellerna. Det var Länsstyrelsen i varje län som hanterade ansökan om solcellsbidrag.

Istället har solcellsbidrag ersatts av ett grönt nytt avdrag som gör det möjligt för dig att få 15 % av totalkostnaden reducerad direkt på fakturan.

Det nya Gröna avdraget gäller för investering i grön teknik som solceller, solcellsbatterier och laddstolpar och började gälla den 1 januari år 2021. Du kan läsa mer om vilka kriterier som gäller för det nya skatteavdraget på Skatteverkets hemsida.