Jämför offerter på solceller i Jönköping

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Jönköping. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Bra förhållanden för solenergi

Jönköping är ett län som ligger långt fram då det kommer till solceller. Här drivs ett flertal projekt som involverar både företag som privatpersoner för att ge fler tillgång till grönare el.

I Jönköping så är det mycket bra solförhållanden vilket innebär att en investering i solceller Jönköping kan ge en bra avkastning samtidigt som du också bidrar till att minska klimathotet. Idag så är det många privatpersoner som väljer att investera i solceller i Jönköping vilket till stor del på att de kan erhålla ett solcellsbidrag som uppgår till 20 procent av investeringen.

Här hos SolcellsOfferter så kan du erhålla tre offerter från solcellsinstallatörer i Jönköping. Det innebär att du kan jämföra priser och de lösningar som företagen erbjuder dig. Du har även möjlighet att få kostnadsfri rådgivning från de företag som lämnar offerter om du har några funderingar kring din solcellsanläggning.

Om Jönköping

Jönköping är en av Sveriges äldsta städer som uppfördes under 1200-talet. I Jönköping så finns det massor av historia och även en hel del fornlämningar från både bronsåldern och järnåldern.

I modern tid så var Jönköping en industristad där det har funnits både pappersbruk och tändsticksfabrik. I början av 1800-talet så kom Göta Kanal att nå Jönköping så att fartyg kunde lägga till i hamnen, vilket öppnade upp för en blomstrande handel.

Idag så har Jönköping cirka 98 000 invånare, 140 000 totalt i kommunen, och finns därmed med på listan över Sveriges tio största städer. Det finns en hel del sevä

Att investera i solceller

Jönköping ligger över genomsnittet i Sverige då det kommer till solbestrålning vilket innebär att du kan få ut en bra effekt om du installerar solceller för din fastighet. Med tanke på att priset för solceller har gått ned med 70 procent de senaste åren samtidigt som du kan få ett solcellsbidrag på 20 procent så är återbetalningstiden på solceller Jönköping cirka 8 år. Det innebär att du därefter kan erhålla en bra avkastning på din investering i form av minskade energikostnader i ytterligare cirka 20 år.

Det finns ett flertal certifierade solcellsföretag i Jönköping som snabbt och kunnigt kan installera dina solceller för din fastighet. Du kan erhålla 3 offerter kostnadsfritt genom SolcellsOfferter vilket innebär att tre företag i Jönköping konkurrerar mot varandra i samband med att de skickar offerter till dig. Det ger dig möjligheten att kunna hitta en solcellsanläggning till mycket bra priser.

Solcellsbidrag för solceller i Jönköping

Energimyndigheten delar ut 100-tals miljoner kronor i bidrag till de privatpersoner som vill installera solceller för sin fastighet. Bidraget uppgår till 20 procent av din totalkostnad för inköp och installation av solcellerna.

Det är Länsstyrelsen i varje län som hanterar ansökan om solcellsbidrag. Du kan ansöka genom att skicka in en ansökan till Länsstyrelsen eller genom att ansöka elektroniskt hos Boverket. Idag är det en lång kö för att erhålla solcellsbidrag då många privatpersoner beslutat sig för att installera solceller. Det innebär att du bör vara ute i god tid med din ansökan så att du får en kö-plats.

Om du inte vill vänta på solcellsbidraget så kan du också göra ett ROT-avdrag för den kostnad som du har för arbetet med solceller. Det innebär att du kan erhålla cirka 9 procent av din totalkostnad tillbaka. Du kan dock inte få både solcellsbidrag och göra ett ROT-avdrag så om du senare får din ansökan om solcellsbidrag beviljad så behöver du betala tillbaka ROT-avdraget innan pengarna blir utbetalda.