Jämför offerter på solceller i Karlskrona

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Karlskrona. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Vi matchar dig med lokala solcellsinstalltörer

I Karlskrona längst nere vid kusten i södra Sverige är en idealisk plats att använda sig av solceller. Här finns en solbestrålning som man närmast kan hitta nere i Tyskland och detta tillsammans med kyliga vindar från havet som kyler ned solcellsanläggningar gör att man får ut maximal effekt av sina solceller i Karlskrona.

Det betyder att om du investerar i en solcellsanläggning för din fastighet i Karlskrona så kommer du att kunna producera grön el på full effekt. Detta kommer att räcka till att försörja en större del av din fastighets elförbrukning men också ge dig ett överskott av elektricitet som du säljer på elmarknaden.

Att investera i solceller är enkelt idag då elbolagen har rutiner för att snabbt koppla in nya mätare och då myndigheter har inarbetade rutiner för tillstånd och bidrag. Normalt så kan du hinna beställa din solcellsanläggning under våren eller försommaren och hinna få den installerad innan sommaren är slut.

Börja med att läsa mer om solceller här hos oss på SolcellsOfferter. Här finner du guider, information på solcellsbloggen, priser på solceller och jämförelser mellan olika modeller som underlättar för dig då du planerar att köpa solceller Karlskrona. Du kan också begära tre offerter genom oss helt kostnadsfritt vilket innebär att du kan jämföra priser och lösningar från olika certifierade solcellsleverantörer på din ort.

Om Karlskrona

Karlskrona är en ö som ligger längst ned i södra Sverige och som till Blekinge län. På den tiden som områden vad danskt så ägdes ön av en bonde men efter att Sverige återtagit Karlskrona så tvångsköpte svenska flottan av bonden för att installera skepp på ön som skulle skydda Sverige från anfall.

Idag är Karlskrona en mycket trevlig och gemytlig stad som har massor av sevärdheter att erbjuda, främst kring krigsskepp. Det finns också massor av härliga havsstränder runt om i Karlskrona för den som gillar att sola och bada.

Karlskrona kommun arbetar hårt för att intressera både företag och privatpersoner för solceller Karlskrona. Bland annat så har man täckt en gammal nedlagd soptipp med plastbackar där man installerat ett stort fält med solceller.

Är solceller lönsamt?

Desto mer av den elektricitet som du själv producerar med dina solceller som du kan använda direkt av din fastighet desto lönsammare blir solcellerna. Desto mindre elektricitet som du måste köpa från ditt elbolag innebär besparingar i form av minskade elkostnader.

Om du har en fastighet som förbrukar 20 000 kWh per år och väljer att investera i en solcellsanläggning på 10 kW så kommer du att kunna producera cirka 10 000 kWh per år, vilket motsvarar hälften av din fastighets förbrukning.

Det innebär att du får köpa de resterande 10 000 kWh från ditt elbolag vilket betyder att du ungefär gör en besparing på hälften av din tidigare elkostnad. Om elpriset ligger på 1,20 kr per kWh så är den totala besparingen 12 000 kronor per år.

Återbetalningstiden för en solcellsanläggning på 10 kW är cirka 12 år, om du utnyttjar det nya avdraget för solceller som ger dig 15 procent tillbaka på totalkostnaden. Därefter så gör du en besparing på åtskilliga tusenlappar varje år i ytterligare minst 15 år.