Jämför offerter på solceller i Karlstad

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Karlstad. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Många soltimmar per år

Att göra en investering i solceller är en lönsam investering på sikt som ger en bra avkastning under en lägre period. Dessutom så bidrar du också till en renare miljö, då mycket av den energi vi använder i dag påverkar vårt klimat negativt.

Karlstad har en bra solbelysning och många soltimmar per år vilket gör att du kan producera en hel del el själv genom att installera solceller i Karlstad. Kostnaden för solceller betalar sig relativt fort och därefter så kan du njuta av lägre elräkningar under många år.

Du kan också göra ett avdrag på 15 % av din totalkostnad, vilket gör att din investering i solceller blir än mer lönsam. Om du har planer på att investera i solceller i Karlstad så kan du beställa tre stycken kostnadsfria offerter från certifierade företag som är specialister på solceller hos oss på SolcellsOfferter.

Om Karlstad

Karlstad är en härlig stad som ligger belägen i Värmland precis intill Sveriges största älv, Klaraälven, som sedan mynnar ut i Sveriges största insjö, Vänern.

Karlstad är en av Sveriges soligaste städer, med över 1 900 soltimmar per år, och en av stadens symboler är en leende sol, som inspirerats från en av stadens legendarer, Eva Lisa Holtz, som var innehavare av ett värdshus och känd för sitt soliga humör. Karlstad har idag drygt 60 000 invånare och med närområdena så är man totalt över 90 000 invånare.

I Karlstad så finner man det populära ishockeylaget Björklöven, som skördat många framgångar genom åren. Här finner man också en av Sveriges vinstrikaste bandylag, Boltic. Karlstad har en hel del sevärdheter, främst många skulpturer som har sitt ursprung i alla de historiska händelser som har skett i Karlstad.

Vill du lära dig mer om solceller och hur dem fungerar? Klicka här!

Karlstad satsar, precis som många andra större städer, satsar mycket på att införa alternativa energikällor för att minsta användandet av fossila bränslen. Därför är det många företag, myndigheter och privatpersoner i Karlstad som har valt att investera i solceller i Karlstad samtidigt som det ofta hålls informationsmöten och mässor inom solceller i Karlstad.

Få din energi från solceller

Solen har en mycket bra strålningsförmåga på vår jord och solbelysningen på varje kvadratmeter i mellersta Sverige motsvarar cirka 1 kW per år. Eftersom solceller endast kan omvandla cirka 15 procent av dessa 1 kW till el så ger solceller på en kvadratmeter cirka 150 w. Det krävs ungefär en solcellsanläggning på 6 kvadratmeter för att kunna producera 1 kW per år. Solceller består av en framsida av glas och en baksida.

När solen värmer upp solcellernas framsida så frigörs eletroner som skapar en elektronisk spänning mellan solcellens framsida och baksida. Mellan dessa båda sidor har man sedan en elkabel som fångar upp den ström som skapas.

En solcellsanläggning skapar likström som sedan behöver konverteras till växelström, AC, i en växelriktare. Därefter så kan elen direkt användas av fastigheten. Det kan vara bra att känna till att en solcellsanläggning endast producerar el och kan därmed inte lagra den el som för stunden inte används. Därför så ansluter man sin solcellsanläggning till sin elleverantörs elnät så att överbliven el kan slussas ut på elnätet för försäljning.

För den el som skickas ut till elnätet så får du betalt av din elleverantör. Det innebär också att du endast kan använda din egen el under tiden som den produceras. Övriga tider så tar din ordinarie elleverantör över och levererar el till din fastighet. Därför så är solceller Karlstad endast ett komplement till din ordinarie elleverantör.

Fördelen med att producera sin egen el är att man får en del av fastighetens elbehov uppfyllt så att kostnaden för den el som man köper från sin elleverantör blir lägre samtidigt som man bidrar till en renare miljö.

Det går att lagra el som man producerar själv men det kräver en hel del batterier och ytterligare investeringar vilket gör att lönsamheten för detta blir mycket liten.

Hur stor solcellsanläggning kan man installera?

Hur stor solcellsanläggning som du kan installera beror lite på hur stor fastighet du har och även på din ekonomiska situation. För en vanlig villa så räcker det oftast med att installera en solcellsanläggning på 5 kW. Denna solcellsanläggning tar upp cirka 30 kvadratmeter och ger totalt cirka 5 000 kWh per år i Karlstad. En genomsnittlig villa drar cirka 25 000 kWh per år, vilket innebär att din solcellsanläggning på 5 kW kommer att kunna producera cirka 20 procent av din fastighets elbehov per år.

Har du plats på taket så kan du också välja en solcellsanläggning på 10 kW, vilket kräver cirka 60 kvadratmeter yta på ditt tak. Den producerar cirka 10 kW per år i Karlstad vilket gör att om din elförbrukning är 25 000 kW per år så sparar du in 40 procent av dina elkostnader.

En solcellsinstallation

Information om vilken solcellsanläggning som passar just din fastighet bäst för att vara mest lönsam kan du få av certifierade företag i Karlstad, som lämnar kostnadsfria råd i samband med att du begär in en offert.

Här på SolcellsOfferter så kan du beställa tre offerter från certifierade företag i Karlstad helt kostnadsfritt. Det innebär att du kommer att kunna erhålla ett konkurrentkraftigt pris för dina solceller i Karlstad.

Eftersom du genom SolcellsOfferter kan beställa in tre kostnadsfria offerter från konkurrerande företag i Karlstad så kommer du att kunna erhålla dina solceller i Karlstad till ett bra pris. Normalt så kostar en solcellsanläggning på 5 kW cirka 100 000 kronor och en solcellsanläggning på 10 kW cirka 170 000 kronor. I det priset ingår allt som projektering, material, arbete, installation och rådgivning.

Vad kostar det att investera i solceller Karlstad

Eftersom du genom SolcellsOfferter kan beställa in tre kostnadsfria offerter från konkurrerande företag i Karlstad så kommer du att kunna erhålla dina solceller i Karlstad till ett bra pris.

Normalt så kostar en solcellsanläggning på 5 kW cirka 100 000 kronor och en solcellsanläggning på 10 kW cirka 170 000 kronor. I det priset ingår allt som projektering, material, arbete, installation och rådgivning.

Från den 1 januari år 2021 har du möjlighet att nyttja Grönt avdrag när du köper solceller inklusive installation, vilket ger dig 15% tillbaka på din totala investering.

Tidigare kunde man ansöka om solcellsbidrag och få 20% tillbaka på kostnaden, men sedan Juli 2020 är detta inte längre möjligt då pengarna tagit slut och bidraget slopats. Istället har solcellsbidraget ersatts av ett Grönt avdrag, vilket är ett skatteavdrag som görs direkt på leverantörens faktura.

Hur lång tid dröjer det innan min investering i solceller har betalat sig?

Med tanke på de låga räntor som du får idag av din bank eller i fonder så är en investering i solceller mer lönsamt över tid. Om du investerat 100 000 kronor i en solcellsanläggning på 5 kW och nyttjar Grönt avdrag på 15 procent, är din totala investering 85 000 kronor.

Om din fastighet förbrukar cirka 25 000 kWh per år och din solcellsanläggning producerar 5 000 kWh per år så är din totala besparing varje år cirka 5 000 kronor, om priset per kWh är 1 krona.

Det innebär att det tar cirka 17 år för dig att få dina investerade pengar tillbaka.

Karlstad klaraälven

Då solceller har en garanti som gäller i 25 år så kommer din solcellsanläggning minst ge dig en besparing på ytterligare 5 000 kronor varje år i ytterligare 11 år. Det gör att avkastningen på din investering blir minst 55 000 kronor. Utöver att du får en bra avkastning så har du även varit med och bidragit till att vi får en renare miljö och därmed indirekt också motverkat klimathotet.

Om du väljer en större solcellsanläggning på 10 kW så tar det cirka 12 år att få dina investerade pengar tillbaka. Därefter så kommer du att spara in cirka 10 000 kronor varje år på din elförbrukning i minst 13 år till, sannolikt betydligt fler år än så.

Innan du installerar solceller bör du planera

Det finns en del saker som du behöver tänka på innan du köper och installerar dina solceller i Karlstad så att du inte senare drabbas av tråkigheter. Se checklista nedan.

Bygglov. Det krävs inte längre byggnadslov för att installera solceller i Karlstad men det kan ändå vara bra att kontrollera detta då vissa fastigheter är skyddsklassade eller ligger i områden där det krävs bygglov för att förändra fastighetens utseende. Om du inte har byggnadslov för din solcellsanläggning, trots att det krävs, så kan du bli tvungen att montera ned din solcellsanläggning och även behöva betala böter.

Föranmälan. Du behöver göra en föranmälan och en efteranmälan till din elleverantör så att din elleverantör kan installera en ny elmätare och även ansluta din solcellsanläggning till elnätet så att du kan sälja överskottet av den el som du producerar.

Ta in flera offerter. Begär in flera offerter för din solcellsanläggning. För att få bästa pris så bör du begära in offerter från flera företag som erbjuder försäljning och installation av solceller.

Här på SolcellsOfferter så erbjuder vi dig tre kostnadsfria offerter från certifierade företag som är proffs på solceller i Karlstad. Det gör att du får tre offerter att välja mellan och därmed också möjligheten att kunna jämföra de olika företagens priser och leveranstider. När du dessutom har begärt in en offert så får du också hjälp med råd och tips helt kostnadsfritt från de företag som har lämnat offerter till dig.