Jämför offerter på solceller i Katrineholm

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Katrineholm. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Vi hjälper med din solcellsinstallation i Katrineholm

Att investera i solceller för att producera egen el som kan användas av sin egen fastighet är både helt rätt ur miljösynpunkt men kan också vara en mycket lönsam investering. Att själv producera sin elektricitet ger en bra avkastning över tid vilket betyder att denna investering kan vara en bättre sparform är de sparformer som finns idag med dålig avkastning.

Många tror att det är ett stort projekt att köpa och installera solceller men det är det absolut inte. Här finns färdiga koncept och lösningar samtidigt som rutinerna sitter som de ska hos både myndigheter och elbolagen vilket gör att det egentligen är en ganska okomplicerad process att installera egna solceller Katrineholm.

Du kommer dessutom få mycket hjälp av den solcellsleverantör som du väljer samtidigt som det idag inte krävs bygglov eller andra tillstånd för att installera solceller Katrineholm.

Hos oss på SolcellsOfferter så hittar du det mesta som du behöver veta om solceller som exempelvis prisjämförelser, analyser, information och guider vilket gör att du får ett bra underlag inför ditt beslut om solceller.

Du kan också begära ut tre kostnadsfria offerter från certifierade solcellsföretag på din ort genom oss. Det gör att du kan jämföra de lösningar som varje företag föreslår men också priser så att du får en prisvärd solcellsanläggning som passar dina behov bäst. Du har också rätt att erhålla kostnadsfri rådgivning från de företag som skickar offerter till dig.

Om Katrineholm

Katrineholm ligger i mellersta Sverige i Södermanlands län och har cirka 35 000 invånare i kommunen. Katrineholm grundades som en järnvägsstad då man byggde en järnvägsstation mitt i staden och sedan därefter så byggdes ett samhälle runt tågstationen.

Det var först under 1960-talet som staden började expandera och massor av hus byggdes. Katrineholm är en trevlig stad som är väl värt ett besök. Här finns en del sevärdheter att besöka men också mycket fina naturområden och sjöar.

I Katrineholm så är det många privatpersoner som valt att investera i solceller. Idag så ligger Katrineholm på tio i topp bland Sveriges alla kommuner då det gäller att producera solel. Fortfarande så strävar kommunen efter att än fler företag och privatpersoner ska välja att investera i solceller.

Checklista för att skaffa solceller

Om du planerar att köpa egna solceller så finner du en snabb checklista nedan över hur du går tillväga.

Bygglov
Normalt så krävs inget bygglov för att installera solceller på ens egen fastighet. Har du ett kulturskyddat hus eller bor i ett område med detaljerad planlösning så behöver du kontakta rätt myndighet för att kontrollera vad som gäller för dig.

Ta in offerter
Att begära in offerter bör man göra tidigt i processen så att man får en bild över vad det kommer att kosta och vilka modeller som man kan använda sig av. Hos oss på SolcellsOfferter får du tre kostnadsfria offerter från certifierade solcellsbolag på din ort.

Anmälan till elbolag
När du har bestämt dig för att köpa solceller så behöver du göra en föranmälan till ditt elbolag om att du kommer att installera solceller. Sedan när installationen är klar så gör du en efteranmälan så elbolaget kan byta din elmätare.