Jämför offerter på solceller i Laholm

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Laholm. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Vi hjälper dig skaffa solpaneler i Laholm

De senaste fem åren så har det blivit betydligt billigare att investera i solceller Laholm vilket till stor del beror på de strafftullar som togs bort på billigare solceller men också att efterfrågan har ökat så att solcellsföretagen kan köpa större partier med solceller. Det betyder att kostnaden för att installera solceller på villan är så pass låg så att de allra flesta har råd att köpa solceller.

Dessutom så är ett köp av solceller Laholm en investering som återbetalar sig över tid, vilket innebär att man utöver att man investerar i en bättre miljö också investerar för att ha en bättre ekonomi de närmsta 25 åren.

En solcellsanläggning producerar elektricitet i minst 25 år, sannolikt även i 30 år, framåt. Det innebär att man som innehavare av en solcellsanläggning kan spara in stora kostnader för sin fastighets elförbrukning under en lång tid framöver, vilket innebär en bra avkastning över tid för den investering som man gjorde i solcellerna.

Om du vill veta mer om solceller så kan du ta del av information, guider, analyser och prisjämförelser här hos oss på SolcellsOfferter. Det kan säkerligen bidra till att du får ett bra underlag för ditt beslut. Du kan också begära in tre offerter helt utan kostnad genom oss som sedan kommer att skickas ut till dig inom några dagar från certifierade solcellsleverantörer på din ort.

Om Laholm

Även om Laholm fick stadsrättigheter under 1200-talet, och därmed blev Hallands första officiella stad, så har området kring Laholm varit bebott i över 4000 år.

Det innebär att det finns en hel del fornlänningar och andra historiska föremål att beskåda om du har vägarna förbi Laholm. Laholm ligger i Hallands län och har cirka 25 000 invånare i kommunen.

Laholm har gynnsamma förhållanden om man planerar att installera solceller då man har en solbestrålning som är något högre än genomsnittet för Sverige.

Hur fungerar solceller?

Solceller fungerar som så att när ovansidan belyses med solens strålar så skapas en elektrisk spänning mellan solpanelens framsida och baksida. Denna spänning fångas upp av en elkabel som för strömmen vidare till en växelriktare som omvandlar strömmen till växelström, som direkt kan användas av din fastighet. En solpanel har normalt måtten 1 m x 1, 5 m.

Det innebär att det krävs många solpaneler som seriekopplas på taket för att få ut den effekt från solcellsanläggningen som fastigheten behöver. En solcellsanläggning på 5 kW kräver cirka 35 kvadratmeter takyta medan en solcellsanläggning på 10 kW kräver närmare 70 kvadratmeter takyta som pekar mot söder.

En solcellsanläggning producerar elektricitet under den tid på dygnet som solen belyser solpanelerna. Ofta produceras även en del elektricitet då det är molnigt, regnigt och i skymningen. När solen har gått ned så slutar solcellerna att producera el och istället så använder fastigheten under dessa tider el som man köper från sitt elbolag.

En solcellsanläggning kan inte lagra den elektricitet som man producerar utan den elektricitet som fastigheten inte använder skickas vidare ut till elmarknaden för försäljning. Oftast så är priset man får för den el som man säljer, plus skattereduktionen, näst intill lika stor som det pris som man betalar från elbolaget. Det innebär att man kan säga att man använder elmarknaden som en tillfällig lagringsplats för sitt elöverskott.