Jämför offerter på solceller i Linköping

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Linköping. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Stort intresse för solceller i Linköping

Linköping har under flera år legat i topp bland de svenska kommunerna då det gäller att producera solel. Intresset för solceller är mycket stor i Linköping, både hos privatpersoner men också hos bostadsrättsföreningar och hos företag. På universitetet i Linköping pågår också revolutionerande forskning inom solceller som innebär att det går att producera solceller på rulle.

Strax utanför Linköping byggs just nu Sveriges största solcellsanläggning som ska vara klart under år 2020. Solcellsparken kommer att ha en total effekt på 12 MW, vilket motsvarar cirka 12 000 MWh per år. Det innebär att solcellsparken kommer att producera elektricitet som motsvarar 2 300 villor behov av elektricitet. Därmed kommer Linköpings solcellspark att bli dubbelt så stor som solcellsparken i Sjöbo, som idag är Sveriges största solcellspark.

Om du planerar att investera i solceller Linköping kan du hos oss på SolcellsOfferter erhålla tre stycken kostnadsfria offerter från solcellsföretag i Linköping. Det betyder att du kan jämföra priser och lösningar och därmed hitta den mest prisvärda lösningen för dina solceller.

Om Linköping

Linköping kommun har cirka 162 000 invånare och ligger beläget i Östergötlands län. Området har varit bebott sedan järnålder och det finns en hel del fornminnen att finna i Linköping, främst från medeltiden. Linköping är känd som flygets stad då SAAB öppnade en fabrik för tillverkning av flygplan under 1930-talet.

Under samma tid var även Linköping en militärstad som huserade flera militära regementen i staden. Idag har majoriteten av alla regementen blivit nedlagda. I Linköping finns det en hel del sevärdheter som bland annat historiska byggnader men också ett flygvapenmuseum, där du kan se alla stridsflygplan som tillverkats av SAAB.

Linköping är en av de kommuner i Sverige som valt att satsa stort på solceller. Här har en stor andel privatpersoner valt att investera i solceller för sina fastigheter. Det gör att Linköping är en av de främsta kommunerna i Sverige då det kommer till att producera grön elektricitet genom solceller.

Få offert på solceller

Att som privatperson investera i solceller kan bli en mycket lönsam affär framför allt om du har din fastighet belägen i Linköping, som har en bra solbestrålning varje år så du får ut en bra effekt av en solcellsanläggning.

För en normalstor villa så är återbetalningstiden på investeringen cirka 12 år, om man räknar med att Grönt avdrag nyttjats vid beställning. Ett Grönt avdrag ger dig motsvarande 15 % avdrag på din totalkostnad direkt på fakturan.

Därefter så kan du se fram emot halverade kostnader för din fastighets energiförbrukning i minst 15-20 år framåt. Det betyder att din investering kan ge dig en mycket bra avkastning över tid.

Om din fastighet förbrukar cirka 20 000 kWh per år och du installerar en solcellsanläggning med en effekt på 10 kW, vilket gör att du kan producera cirka 10 000 kWh per år, så kommer du att spara in betydande med pengar. Avkastningen på din investering i detta fall blir cirka 12 000 kronor per år, 10 000 kWh x 1,20 kr.

Att investera i solceller kräver ingen stor planering utan du börjar med att ta in offerter på din solcellsanläggning, som du vanligtvis kan installera utan bygglov.

Meddela sedan ditt elbolag att du ska installera solceller och därefter så kan installationen av solceller ske. Så snart elbolaget har varit ute och bytt elmätare till din fastighet så kan du börja producera din egen miljövänliga elektricitet.