Jämför offerter på solceller i Nacka

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Nacka. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Hitta bäst solcellsföretag

I Nacka finns det ett stort antal villor och mindre fastigheter som har fått solceller installerade vilket innebär att de kan producera sin egen gröna elektricitet. Många privatpersoner har valt att investera i solceller i Nacka då det bidrar till en bättre miljö men samtidigt även är en investering som över tid är mycket lönsam.

Nacka har bra förutsättningar för att få ut en bra effekt av solceller då det råder många soltimmar och en bra solinstrålning i Nacka.

Att investera i en solcellsanläggning för sin fastighet innebär att man kan spara in betydande kostnader för sin fastighets energiförbrukning. Normalt kan man med en normal solcellsanläggning producera egen elektricitet som motsvarar hälften av fastighetens elförbrukning.

Eftersom en solcellsanläggning inte kan lagra elektricitet så kommer den elektricitet som fastigheten inte använder för stunden att föras vidare ut till försäljning på elmarknaden. Det innebär att ingen elektricitet kommer att gå förlorad. När solcellerna inte producerar någon elektricitet, då solen har gått ned, kommer man att få köpa elektricitet från sitt elbolag.

När man funderar på att installera solceller i Nacka kan man få all information man behöver om solceller hos SolcellsOfferter. Här hittar man allmän information om solceller i Nacka, tips, råd och guider som gör att man är väl insatt i hur solceller fungerar och hur man går tillväga för att installera solceller.

Hos SolcellsOfferter kan man också beställa 3 stycken offerter från certifierade solcellsföretag i Nacka, helt utan kostnader eller förpliktelser. Det innebär att man enkelt kan jämföra olika solcellsföretags villkor, priser och leveranstider så att man snabbt kan hitta det solcellsföretag som kan erbjuda den bästa lösningen.

Om Nacka

Nacka kommun ligger i Stockholm och har drygt 100 000 invånare. Nacka var tidigare känt för alla de fabriker som huserade i Nacka, främst i Sicklaområdet men även i Danviken. De flesta av dessa är dock borta nu och ersatta med bostadsområden. Nacka är en halvö som är omgärdad av Östersjön, vilket gör att det är nära till Stockholms skärgård.

I Nacka har man varit mycket aktiva de senaste åren för att informera privatpersoner om fördelarna med att skaffa en egen solcellsanläggning för sin bostad. Här finns även långtgående planer att installera solceller på exempelvis bullerplank för att bidra mer till Sveriges klimatmål.

I Nacka finner man även Stockholm största solcellsanläggning, vilket är beläget på Atrium Ljungbergs fastigheter i Sickla. Denna solcellsanläggning producerar cirka 900 000 kWh varje år vilket används för att ge elektricitet till kontor, butiker och bostäder i Sicklaområdet.

5 steg till solceller i Nacka

1. Kontrollera installationsplats

Innan man beställer en solcellsanläggning behöver man kontrollera hur mycket utrymme man har till förfogande för installationen. Solceller i Nacka behöver installeras på en taksida som vetter mot söder.

Taket bör ha en lutning på mellan 15-50 grader och får inte hamna i skugga under dagen. För varje kW som man vill installera krävs ett takutrymme på 7 kvadratmeter. Vill man installera en solcellsanläggning på 10 kW behöver man en fri takyta på 70 kvadratmeter som vetter mot söder.

1. Bygglov

Normalt så krävs det inget bygglov för att installera solceller för sin privata fastighet. Om man bor i ett kulturmärkt hus eller om man bor i ett detaljplanerat område kan det krävas bygglov. Detta kan man kontrollera med kommunens byggnadsnämnd.

3. Begär in offerter

Därefter behöver man begära in offerter från flera solcellsföretag på sin ort så att man kan jämföra solcellsföretagens priser, villkor och leveranstider. Offerter kan man enklast beställa gratis hos SolcellsOfferter som har hjälpt 100-tals privatpersoner att finna den bästa och mest prisvärda lösningen för sina solceller i Nacka.

4. Anslutning till elnätet

När man har accepterat en offert behöver man hitta ett elbolag som kan erbjuda ett bra pris för den elektricitet som man säljer men också för den el som man behöver köpa.

Därefter meddelar man att man kommer att installera solceller så att elbolaget kan förbereda installation av en ny elmätare. Efter att installationen av solceller i Nacka är klar behöver man göra en efteranmälan så att elbolaget kan komma ut och byta elmätare.

5. Installationen av solceller

Installationen av solceller går fort och tar i regel bara ett par dagar för att färdigställas. Därefter ska en certifierad elektriker komma ut till fastigheten och installera all elektricitet för solcellsanläggningen.

Tänk på att vissa solcellsleverantörer kan ha långa leveranstider under våren och sommaren vilket gör att det kan dröja en viss tid innan man får sina solceller installerade. Efter att installationen är klar kommer elbolaget att komma ut till fastigheten för att installera en ny elmätare. Den nya elmätaren gör att man kan både köpa och sälja elektricitet. Därefter kan man direkt påbörja produktionen av sin egen elektricitet.