Jämför offerter på solceller i Norrköping

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Norrköping. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Solceller i Norrköping är populärt bland privatpersoner. Här är staden som under de senaste tre åren tredubblat installationer av solceller för privatpersoner. Norrköping har på så sätt lyckats att skapa ett intresse för privatpersoner att vara delaktiga i att bidra till en bättre miljö.

Det finns dock många andra fördelar med att skaffa solceller, utöver miljön, som exempelvis att man blir mindre påverkad av elbolagens prishöjningar och husets värde brukar ofta stiga. 

Men framför allt så kanske den största behållningen är den avkastning du får på din investering. Även om kostnaden för att köpa och installera solceller kan vara betungande, trots att du kan göra ett avdrag på 15 % av totalkostnaden, så går det relativt snabbt att få din investering tillbaka.

Redan efter 10-14 år kan solcellerna ha betalat sig, och därefter så gör du stora besparingar varje år genom minskade elkostnader tack vare att din fastighet också använder den elektricitet som du själv producerar under ytterligare minst 15 år.

Lär dig mer om solceller i Norrköping på SolcellsOfferter. Här hittar du analyser, prisjämförelser, kalkyler, information och guider över hur du går tillväga om du planerar att installera solceller Norrköping.

När du bestämt dig för att investera i solceller så kan du hos oss begära tre offerter från certifierade specialistföretag i Norrköping vilket innebär att du får ett bra underlag att använda för att jämföra priser och granska olika lösningar så att du själv kan planera och lägga upp en kalkyl för din investering i en solcellsanläggning.

Om Norrköping

Norrköping är en härlig stad som ligger i mellersta Sverige, närmare bestämt i Östergötlands län. Norrköping har cirka 142 000 invånare i kommunen. Staden består av en inre stadskärna, förorter med lägenhetskomplex och utöver det stora villaområden och naturmarker med gårdar strax utanför staden.

Norrköping är en industristad som redan under 1600-talet hade ett skeppsvarv, vapenindustri, pappersbruk och textilfabriker. På senare år så är det främst tekniska företag som etablerat sig i Norrköping.

Som tidigare nämnts så har antalet privatpersoner som har investerat i solceller tredubblats de senaste tre åren och fortfarande så finns ingen hejd på den utvecklingen. Här sätter företag och fastighetsbolag upp solcellsanläggningar i staden medan privatpersoner installerar solceller för sina egna fastigheter både i och utanför staden, vilket får Norrköping att bidra med massor av solel.

Spara pengar genom att nyttja avdrag

När du ska investera i solceller så kan du göra ett avdrag på din investering, vilket ger dig 15 procent av din totalkostnad tillbaka, direkt på fakturan. Det betyder att om du investerar i en solcellsanläggning för 100 000 kronor så gör din leverantör ett avdrag på 15 000 kronor på fakturan. Detta innebär också att återbetalningstiden för dina solceller minskar.

För att ha rätt att nyttja avdrag behöver vissa kriterier uppfyllas. Exempelvis så måste du eller dina föräldrar äga fastigheten och du som nyttjar avdraget måste ha betalt inom minst motsvarande belopp i skatt.

Besök Skatteverkets hemsida för att läsa mer om det nya skatteavdraget och för att se till att du uppfyller de kriterier som krävs för att få nyttja avdraget.