Jämför offerter på solceller i Norrland

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Norrland. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Goda förutsättningar för solenergi i Norrland

Trots att solen inte lyser lika ofta i Norrland som i södra Sverige så har tester och utvärderingar gjort som visar att privatpersoner i Norrland faktiskt har mycket goda förutsättningar för att få ut en bra effekt av sina solceller, även fast det inte är lika bra som i de södra delarna utav Sverige.

Under sommaren så blir istället överskottet av elektricitet stort och då så säljs detta överskott på elmarknaden. Vad som gör att förhållandena för solceller är så pass gynnsamma i Norrland är säkerligen att dels så reflekterar solen i snön och ger bättre solbestrålning på solcellerna och dels är det kylan som kyler ned solcellerna effektivt vilket gör att du får ut en bättre effekt från solcellerna.

Sammantaget så är det en bra investering att installera solceller i Norrland samtidigt som avkastningen kan bli mycket god, trots den lägre solbestrålningen.

Vill du erhålla mer information om solceller så kan du hos oss på SolcellsOfferter hitta guider, analyser, kalkyler, prisjämförelser och annan information som gör det lättare för dig att fatta beslut om du ska investera i solceller.

När du har bestämt dig så kan du också begära in tre kostnadsfria offerter genom oss, vilket innebär att du får ett bra underlag från solcellsleverantörer i Norrland så att du kan jämföra priser och olika modeller.

Om Norrland

Norrland är den största av de tre landsdelar som Sverige är indelat i. Norrland ligger i norra Sverige och utgör till ytan nästan 60 procent av Sveriges totala yta. Trots detta så bor endast 12 procent av Sveriges befolkning i Norrland, cirka 1 180 000 personer, vilket gör att fem invånare har en egen yta på 1 kvadratkilometer. I Norrland så har man långa vintrar, mycket mörker och massor av snö medan somrarna är korta och milda.

Trots detta så har tester visat på att Norrland har bra förutsättningar för att privatpersoner ska kunna producera elektricitet på ett effektivt sätt utan att det skiljer speciellt mycket i lönsamhet mellan en solcellsinstallation i Norrland och installationer av solceller i södra Sverige.

Det gör att även många privatpersoner i Norrland har valt att investera i solceller, dels för miljöns skull och dels för att få ned kostnaderna för sin egen elförbrukning.

Såhär går du tillväga för att skaffa solceller

Det är egentligen ganska okomplicerat att köpa och installera solceller idag då du får hjälp med det mesta i detta projekt. Till att börja med så bör du kontakta flera installatörer av solceller och begära in offerter som du sedan kan granska i lugn och ro. Då får du förslag på olika solceller men också priser från de olika företagen som du kan jämföra för att hitta den mest prisvärdaste solcellsanläggningen.

När du har bestämt dig för en leverantör så bör du snarast se över dina möjligheter för att nyttja det nya gröna avdraget, vilket gör att du kan få 15% av din totalinvestering avdragen redan på fakturan.

Därefter så gör du anmälan till ditt elbolag så att de kan förbereda din elmätare som ska bytas ut. Efter installationen av solceller så gör du en ny anmälan till elbolaget som inom några dagar kommer ut och byter elmätaren. Därefter så kan du börja producera din egen gröna el.