Jämför offerter på solceller i Norrtälje

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra från solcellsföretag i Norrtälje. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Att installera solceller i Norrtälje är en bra investering som återbetalar sig redan inom 10 till 12 år. Därefter kan man se fram emot en bra avkastning på sin solcellsanläggning i minst 15 till 20 år ytterligare.

Norrtälje har en bra solinstrålning, upp till 1 100 kWh/m² och år, vilket är ett skäl till att många privatpersoner har valt att installera solceller i Norrtälje. Dessutom växer antalet solcellsinstallationer för privata fastigheter varje år vilket gör att Norrtälje kommun ligger över genomsnittet i Sverige då det kommer till att producera solenergi.

Utöver att en investering i solceller kan vara mycket lönsamt i form av minskade energikostnader så bidrar det även till en bättre miljö. Idag då flera har valt att köpa en elbil är det också många som installerat solceller för att kunna ladda sin elbil med egenproducerad, grön elektricitet. Detta gör att man även kan spara in pengar för sin elbils driftskostnader.

Om man planerar att installera solceller i Norrtälje kan man hitta all information som man behöver hos Solcellsofferter. Här finner man guider, produktinformation, tester av solceller, prisjämförelser och allmän information om solceller.

Här kan man också beställa tre stycken offerter från solcellsföretag i Norrtälje helt kostnadsfritt och utan förpliktelser. Det gör att man får möjlighet att jämföra villkor, lösningar och priser från flera olika företag så att man enklare kan hitta den bästa solcellsanläggningen för sin fastighet.

Om Norrtälje

Norrtälje är en tätort som ligger i Norrtälje kommun i Stockholms län. I tätorten bor det cirka 21 000 invånare och i hela kommunen cirka 62 000 invånare. Norrtälje var tidigare en militärstad där bland annat luftförsvaret huserade fram till år 2000, då all verksamhet lades ned. Redan under 1200-talet fanns det en handelsplats i Norrtälje och under år 1622 fick Norrtälje sina stadsrättigheter. I Norrtälje finner man också många fornlämningar och även ruiner av flera medeltida borgar.

Norrtälje ligger i Roslagen vid Upplands kust och har därmed goda förutsättningar då det kommer till att få ut en bra effekt från sin solcellsanläggning. Norrtälje är en av de kommuner som har flest solcellspaneler installerade per invånare och även om den totala effekten inte är högst i landet så ökar effekten allt eftersom nya fastigheter får solceller installerade.

I Norrtälje anordnas ofta möten i samarbete mellan företag och kommunen. På dessa möten kan privatpersoner få veta mer om hur man går tillväga då man vill installera en egen solcellsanläggning.

Grönt avdrag för solcellsinstallation

Tidigare kunde man erhålla ett solcellsbidrag då man installerade en solcellsanläggning men sedan juli år 2020 kan man inte längre ansöka om detta bidrag då det kommer att försvinna. Istället ersattes solcellsbidraget med ett nytt skatteavdrag den 1 januari år 2021 som kallas för grönt avdrag. Med ett grönt avdrag kan du få 15% av din totalkostnad avdragen direkt på fakturan, upp till 50 000 kronor per år.

För ett få mer information om det nya avdraget kan du läsa mer om det nya skatteavdraget på Skattemyndighetens hemsida.

Att tänka på då man ska installera solceller i Norrtälje

När man ska installera solceller i Norrtälje är det en hel del saker man behöver tänka på så att allt går smidigt och så att man inte missar något. Idag har både myndigheter och elbolag bra rutiner för att hantera solcellsinstallationer men även solcellsföretagen har blivit snabbare och effektivare.

Det innebär att man inte längre behöver krångla med att ansöka om bygglov för sin solcellsanläggning eller solcellsbidrag. Istället kan man fokusera på att hitta den bästa och mest prisvärdaste solcellslösningen för sin fastighet och sedan använda Grönt avdrag för att få en del av sin investering tillbaka.

Till att börja med behöver man begära in offerter från flera solcellsföretag så att man får ett bra underlag så man kan jämföra solcellsföretagens priser, villkor, leveranstider och garantier.

Genom att man är noggrann då man jämför olika offerter kommer man enkelt att kunna hitta den offert som erbjuder de bästa villkoren och priserna för en solcellsanläggning.

Efter att man har accepterat en offert behöver man lämna in en föranmälan till sitt elbolag. I samband med det är det också bra att man jämför de olika elbolagens priser för både den elektricitet man köper men också för den elektricitet som man säljer.

Installationen av en solcellsanläggning tar normalt bara några dagar, beroende på storlek och placering. Man bör tänka på att vissa solcellsföretag kan ha långa leveranstider, beroende på årstiden, då många privatpersoner vill installera solceller under våren och sommaren.

Efter att installationen är klar behöver man göra en efteranmälan till elbolaget så att de kan komma ut till fastigheten och byta elmätare, vilket kan ta upp till 2 veckor. Därefter kan man börja producera sin egen, miljövänliga elektricitet för sin fastighet.