Jämför offerter på solceller i Örebro

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Örebro. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Vi hjälper dig välja rätt solcellsföretag

Örebroarna är inte sämre än gemene man i Sverige för i Örebro så är det många privatpersoner som har valt att installera egna solceller för att producera egen el för sin fastighet.

Det är inte bara privatpersoner som installerar solceller i Örebro utan många företag har också varit mycket företagssamma genom att investera i solceller för sina verksamheter, vilket gör att de kan producera en majoritet av den elektricitet som verksamheten kräver. Fastighetsbolagen är i sin tur både duktiga investerare i solceller men i många fall också mycket kreativa som bygger nya fastigheter med integrerade solceller i fasaden.

Örebro kommun har aktivt arbetat för att det ska installeras så mycket ren och miljövänlig elenergi som möjligt i Örebro vilket innebär att du som privatperson kan delta i föreläsningar och få råd och tips om allt som handlar om solceller direkt ifrån länsstyrelsen.

Att investera i solceller är en mycket lönsam investering över tid vilket ger dig som innehavare av en egen solcellsanläggning möjlighet att göra stora kostnadsbesparingar för din fastighets elförbrukning under en lång tid framåt.

Vi på SolcellsOfferter bidrar med att lämna information, tillhandahåller guider och prisjämförelser så att du som privatpersoner enkelt ska kunna hitta all information om solceller som du behöver för att fatta ett beslut om du ska investera i solceller Örebro.

Här kan du också begära in tre offerter från professionella solcellsföretag i Örebro helt gratis. Det ger dig underlag som gör det möjligt för dig att jämföra olika lösningar, modeller och framför allt priser.

Om Örebro

Örebro ligger i Örebro län och har cirka 154 000 invånare, vilket gör Örebro till Sveriges sjunde största stad. Örebro var tidigare hemstad för skor och textilindustrin, vilket gjorde att staden under lång tid gick under namnet skostaden.

Örebro har också varit en militärstad där ett flertal regementen varit belägna. I Örebro så hittar du många sevärdheter som exempelvis Örebro slott, museum men också härliga parker och stora torg där du kan uppleva stadens aktiviteter.

Solbestrålningen i Örebro ligger över genomsnittet för Sverige vilket gör det gynnsamt att installera solceller i Örebro.

Att tänka på inför en investering i solceller

Det finns massor av fördelar med att investera i solceller som bland annat att du bidrar till en bättre miljö men också att du får en bra avkastning på din investering över tid. Dock så är det några saker som kan vara bra att kontrollera eller tänka på innan du köper dina solceller så att du får ut maximal effekt.

Takets riktning och lutning

För att få ut maximal effekt så ska du ha en yta att installera solceller på för den taksida som vetter mot söder. Taket bör ha en lutning på mellan 15-50 grader, dock så kan detta justeras genom att man först monterar en ställning som solpanelerna sedan monteras i.

Taket som solpanelerna ska installeras på får inte heller ligga i skugga, från exempelvis träd eller andra fastigheter i närheten.

Bygglov

Ligger din fastighet i ett bostadsområde som är detaljplanerat eller är din fastighet kulturskyddat så kommer det att krävas bygglov. Bor du i äldre stadsdelar i Örebro så kan du också behöva bygglov för att installera solceller. I alla andra fall så krävs det inte bygglov för att installera solceller.