Jämför offerter på solceller i Östersund

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Östersund. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Bra solinstrålning i Östersund

Fram till idag har 100-tals östersundsbor investerat i en egen solcellsanläggning och antalet ökar för varje år. Östersunds kommun har som målsättning att öka användningen av solceller och håller därför informationsmöten och ger tips och råd till personer som är intresserade av att investera i solceller.

Solbestrålningen i Östersund ligger något lägre än för genomsnittet i Sverige men under sommarperioden så brukar Östersund ligga i topp då det kommer till antalet soltimmar. Under vintertid så är soltimmarna färre men du kan fortfarande få ut en bra effekt av en solcellsanläggning ändå, även under vintern.

SolcellsOfferter har hjälpt tusentals privatpersoner att få offerter i samband med sin investering i solcellsanläggningar. Hos oss kan du beställa 3 offerter från certifierade solcellsföretag i Jämtland, vilket innebär att du har möjlighet att jämföra offerter från flera företag så att du får det bästa priset.

Om Östersund

Östersund är en kommun, stad och tätort i Jämtlands län. Östersund stad grundades så sent som år 1786 och var under många år en ort där jordbruk var den dominerande sysselsättningen.

Idag så är Östersund en vintersportort och här kan du hitta bra slalombackar, långa skidspår men även arenor för många andra populära vintersporter. I Östersund så har flera vinstersportsevenemang anordnas och vid tre tillfällen har Östersund också ansökt om, tillsammans med Åre, att få bli vintersportsarrangör i OS.

Östersund tätort har idag cirka 52 000 invånare. I Östersund så kan du, utöver att utöva olika vintersportaktiviteter, också finna en del sevärdheter som bland annat gamla staden. Idag så satsar Östersund kommun på att öka användningen av solceller, vilket har lett till att intresset för solceller har ökat hos privatpersoner i kommunen.

Lönsamt att installera solceller i Östersund

Östersund har mycket goda solförhållanden under sommarperioden vilket gör att en investering i solceller snabbt kan bli lönsam. För en normalstor villa är återbetalningstiden för solceller cirka 10-14 år, vilket innebär att du sedan kan erhålla en bra avkastning på dina solceller under ytterligare 15-20 år. Hur stor avkastning som du får beror på hur stor solcellsanläggning som du installerar.

Ofta kan du installera en solcellsanläggning som kan producera grön el som motsvarar hälften av fastighetens elförbrukning, ibland ännu mer. Det innebär att du kan spara in minst 50 procent av din fastighets kostnader för elen varje år.

Solceller producerar elektricitet så länge som det är ljust ute. Eftersom du inte kan lagra någon elektricitet, om du inte investerar i batterier, så kommer först din fastighet att få den elektricitet som den förbrukar för stunden och därefter så kommer överskottet att säljas på elmarknaden. Det gör att ingen elektricitet går till spillo utan istället så får du betalt för den elektricitet som du skickar vidare ut till elnätet.

Grönt avdrag

När du ska installera solceller för din privata fastighet kan du göra ett så kallat Grönt avdrag motsvarande 15 procent av din totalkostnad för din investering. Det Gröna avdraget får du redan på fakturan och därför bör du meddela din leverantör innan att du ämnar använda dig av skatteavdraget. Genom det Gröna avdraget får dina solceller en kortare återbetalningstid.