Jämför offerter på solceller i Östersund

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Östersund. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Bra solinstrålning i Östersund

Fram till idag har 100-tals östersundsbor investerat i en egen solcellsanläggning och antalet ökar för varje år. Tack vare solcellsbidraget så har alla i Östersund som har installerat solceller ansökt och fått sitt bidrag på 20 procent utbetalt. Östersunds kommun har som målsättning att öka användningen av solceller och håller därför informationsmöten och ger tips och råd till personer som är intresserade av att investera i solceller.

Solbestrålningen i Östersund ligger något lägre än för genomsnittet i Sverige men under sommarperioden så brukar Östersund ligga i topp då det kommer till antalet soltimmar. Under vintertid så är soltimmarna färre men du kan fortfarande få ut en bra effekt av en solcellsanläggning ändå, även under vintern.

SolcellsOfferter har hjälpt tusentals privatpersoner att få offerter i samband med sin investering i solcellsanläggningar. Hos oss kan du beställa 3 offerter från certifierade solcellsföretag i Jämtland, vilket innebär att du har möjlighet att jämföra offerter från flera företag så att du får det bästa priset.

Om Östersund

Östersund är en kommun, stad och tätort i Jämtlands län. Östersund stad grundades så sent som år 1786 och var under många år en ort där jordbruk var den dominerande sysselsättningen.

Idag så är Östersund en vintersportort och här kan du hitta bra slalombackar, långa skidspår men även arenor för många andra populära vintersporter. I Östersund så har flera vinstersportsevenemang anordnas och vid tre tillfällen har Östersund också ansökt om, tillsammans med Åre, att få bli vintersportsarrangör i OS.

Östersund tätort har idag cirka 52 000 invånare. I Östersund så kan du, utöver att utöva olika vintersportaktiviteter, också finna en del sevärdheter som bland annat gamla staden. Idag så satsar Östersund kommun på att öka användningen av solceller, vilket har lett till att intresset för solceller har ökat hos privatpersoner i kommunen.

Lönsamt att installera solceller i Östersund

Östersund har mycket goda solförhållanden under sommarperioden vilket gör att en investering i solceller snabbt kan bli lönsam. För en normalstor villa är återbetalningstiden för solceller cirka 10 år, vilket innebär att du sedan kan erhålla en bra avkastning på dina solceller under ytterligare 15-20 år. Hur stor avkastning som du får beror på hur stor solcellsanläggning som du installerar.

Ofta kan du installera en solcellsanläggning som kan producera grön el som motsvarar hälften av fastighetens elförbrukning, ibland ännu mer. Det innebär att du kan spara in minst 50 procent av din fastighets kostnader för elen varje år.

Solceller producerar elektricitet så länge som det är ljust ute. Eftersom du inte kan lagra någon elektricitet, om du inte investerar i batterier, så kommer först din fastighet att få den elektricitet som den förbrukar för stunden och därefter så kommer överskottet att säljas på elmarknaden. Det gör att ingen elektricitet går till spillo utan istället så får du betalt för den elektricitet som du skickar vidare ut till elnätet.

Solcellsbidraget

När du ska installera solceller för din privata fastighet kan du erhålla ett solcellsbidrag på 20 procent av din totalkostnad. Det innebär att din investering i solceller blir 20 procent billigare och därmed får en kortare återbetalningstid och snabbare blir lönsamma.

För att erhålla ett solcellsbidrag så ansöker du om bidraget hos Länsstyrelsen i din kommun eller genom Boverket på nätet. Ansökan ska ha kommit in till Länsstyrelsen innan du installerar dina solceller. I Jämtland så är kötiderna inte speciellt långa vilket innebär att du har möjlighet att snabbt få din ansökan behandlad och pengarna utbetalda.

Under tiden som du väntar på besked om solcellsbidraget kan du göra ett ROT-avdrag som motsvarar cirka 9 procent av din totala kostnad. Skulle du senare få ditt solcellsbidrag beviljat behöver du dock betala tillbaka ROT-avdraget innan du får solcellsbidraget utbetalt, då du inte kan använda dig av både och.