Jämför offerter på solceller i Södermanland

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Södermanland. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Få hjälp med solcellsinstallationen i Södermanland

I Södermanland så är det en hård fight mellan flera olika kommuner om vilken kommun som ska lyckas ligga i topp då det gäller att installera och producera grön elektricitet med hjälp av solceller. I mellersta Sverige så är det många privatpersoner som har valt att investera i solceller för sina fastigheter vilket har gjort att installationerna av solceller nästan fördubblas varje år.

Utöver att privatpersoner med en egen solcellsanläggning bidrar till en bättre miljö så finns det massor av pengar att spara in på sänka kostnader för sin fastighets elförbrukning.

Eftersom kostnad för solceller sjunkit rejält de senaste åren, upp till 75 procent, tack vare att strafftullar har tagits bort men även för att efterfrågan har ökat så kan de flesta ha råd att installera solceller idag. Det finns även möjlighet att låna pengar för inköp av solceller och fortfarande ha en viss avkastning kvar på sin investering som gör den lönsam.

Om du planerar att investera i solceller Södermanland så kan du hitta information, guider, analyser, kalkyler och prisjämförelser här hos oss på SolcellsOfferter. Du kan också begära in tre offerter från certifierade solcellsföretag i Norrland, vilket ger dig möjlighet att kunna jämföra priser och modeller innan du beslutar dig för att köpa dina solceller. Du har också möjlighet att kunna ta del av kostnadsfri rådgivning från de företag som du får offerter ifrån.

Om Södermanland

Södermanland ligger i mellersta Sverige och har cirka 1 300 000 invånare. I Södermanland ligger ett flertal städer som bland annat Trosa, Eskilstuna, Strängnäs, Flen, Katrineholm, Nyköping och Mariefred. Södermanland är ett lågland utan några berg eller landskapsdelar som utgör några höjdskillnader.

Södermanland har varit bebott i många tusen år och har därför många runristningar och andra fornlämningar att beskåda. Södermanland har också en betydande skärgård med många kobbar och öar.

Södermanlandland har en mycket bra solbestrålning under sommaren vilket innebär att de privatpersoner som väljer att installera solceller för sin fastighet i Södermanland kommer att erhålla en mycket bra effekt och därmed också en bra produktion av elektricitet.

Så mycket kan du spara genom solceller

Hur mycket du kan erhålla i avkastning genom en installation av solcellspaneler är lite olika beroende på hur stor fastighet du har och hur stor solcellsanläggning som du investerar i. Generellt så bör man investera i en solcellsanläggning som producerar elektricitet motsvarande 50 procent av fastighetens elförbrukning.

Det innebär i teorin att du kommer att kunna producera 50 procent av fin fastighets elförbrukning och därmed spara in hälften av de energikostnader som du har för fastigheten.

Om du har en fastighet som förbrukar 20 000 kWh per år så bör du, om du har takyta för solcellerna, investera i en solcellsanläggning på 10 kW. Detta innebär att du kommer att kunna producera 10 000 kWh egen elektricitet varje år.

Om priset för 1 kWh är 1,20 kr så kommer du att kunna minska dina egna energikostnader med upp till 12 000 kronor per år. Över 25 år så blir det väldigt mycket pengar som du får tillbaka i avkastning på din investering.