Jämför offerter på solceller i Uppsala

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Uppsala. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Goda förutsättningar för solenergi

Uppsala är en av de städer i Sverige som ligger i framkant då det gäller installationer av solceller för privatpersoner. Här drivs ett flertal projekt där man skapar ett intresse för solceller vilket har fått upp ögonen för ett flertal privatpersoner som därefter har investerat i solceller.

Att investera i solceller Uppsala är lönsamt och oftast så ger solceller en bra avkastning i form av sparade utgifter för fastighetens energiförbrukning.

När man installerar solceller i Uppsala så kommer man att kunna producera en del av den el som ens fastighet förbrukar. Det överskott av el som man förbrukar säljer man på elmarknaden, vilket tillsammans med en skattereduktion gör att man ungefär får lika mycket betalt för den el som man säljer som man själv betalar till sitt elbolag.

Det innebär att man inte förlorar något när man inte själv använder den el som man producerar utan istället så kan man se fram emot en bra kostnadsbesparing då det gäller ens egna kostnader för elförbrukningen av fastigheten.

Nu har priserna för solceller gått ned en hel del, mycket tack vare att importerade solcellspaneler blivit befriade från strafftull, vilket har lett till att man idag kan få en solcellsanläggning till rimliga priser.

Här hos Solcellsofferter så kan du erhålla tre stycken offerter från certifierade företag i Uppsala, helt utan kostnad och utan några förpliktelser.

Om Uppsala

Uppsala är en universitetsstad som ligger cirka 5 mil norr om Stockholm. Staden har en massa kulturella och historiska sevärdheter men även en vacker natur vilket gör Uppsala till en mycket fridfull och trivsam stad.

Bland sevärdheterna så hittar man bland annat Uppsala domkyrka, där flera svenska kungar är begravda, Linnéträdgården, Sveriges äldsta botaniska trädgård, och massor av andra historiska platser ända från bronsåldern.

Uppsala har cirka 225 000 invånare som är spridda både i staden men även över de öppna landskapen. Här finner man massor av bondgårdar och torp men också moderna villasamhällen vilket gör att det finns en bra potential för Uppsalas invånare då det kommer till användandet av solceller.

Apropå slottet i Gamla Stan så har man även här installerat solceller på taket för att kunna ta hand om sin egen förbrukning av el.

Vill du lära dig mer om solceller och hur dem fungerar? Klicka här!

Därför ska du investera i solceller

Stora delar av Sverige har lika många soltimmar per år som exempelvis Tyskland vilket gör att det finns goda förutsättningar i Sverige att kunna producera miljövänlig el själv. Genom att man installerar solceller så bidrar man till en renare miljö och ett bättre klimat då man minskar behovet av att köpa el som inte är producerat på ett miljövänligt sätt, som exempelvis genom kolkraftverk.

Även om natur och miljö säkerligen är en viktig del i beslutet att installera solceller så finns det också andra saker som gör att det är bra att investera i solceller. En investering i solceller ger dig på sikt en mycket bra avkastning som gör att du sparar in betydande belopp då det kommer till kostnaderna för din elförbrukning under de nästkommande 25-30 åren.

En investering i ens egen fastighet är alltid en av de bästa investeringar som man kan göra, framför allt då denna investering kommer att betala sig inom 12-15 år och därefter så kan man njuta av den avkastning man får för sin investering i ytterligare 15 år.

Priset för solceller i Uppsala

Priserna för solceller har sjunkit drastiskt de senaste åren vilket dels beror på att kostnaden för tillverkningen har sjunkit men också att det tidigare har funnit strafftullsavgifter på solceller som importeras från Asien.

Dessa faktorer tillsammans med att efterfrågan för solceller har ökat har gjort att man idag kan köpa solceller till mycket bra priser, vilket gör att det blir en vettig investering som betalar sig över tid.

Priset för en solcellsanläggning som ger cirka 5 000 kWh per år ligger på cirka 100 000 kronor. Om man använder det nya gröna avdraget för solpaneler så sjunker kostnaden till 85 000 kronor.

En genomsnittsvilla har en energiförbrukning på cirka 25 000 kWh per år vilket innebär att en solcellsanläggning på 5 000 kWh gör att man kan spara in upp till 20 procent på fastighetens energikostnader.

Uppsala sverige

Det innebär att en investering i en solcellsanläggning på 5 000 kWh betalar sig redan inom 14 år. Därefter så kan man fortsätta av att njuta av en lägre energikostnad i åtminstone 15 år till. Det är en investering som ger bättre avkastning på lång sikt än vad många andra sparformer kan ge.

Väljer man istället att köpa en större solcellsanläggning som ger cirka 10 000 kWh per år så kommer man snabbare att kunna räkna hem sin investering samtidigt som man betalar cirka 40 procent mindre i elkostnader.

Det bästa av allt är att ingen av den el som man producerar går förlorad utan överskottet som man produceras säljs på elmarknaden till ungefär samma pris, om man inkluderar skattereduktionen på 60 procent, som man själv köper el för. Det gör att man i detta fall kan se elnätet som en lagringsplats för sin egenproducerade el.

TIPS! På Uppsala.se kan du själv räkna ut din elproduktion med hjälp av deras solkarta!

Begär tre kostnadsfria offerter från oss på Solcellsofferter så kommer du erhålla konkurrenskraftiga anbud från flera certifierade solcellsbolag i Uppsala, där även kostnadsfri rådgivning ingår.

Så gör du för att skaffa solenergi

När du väl har bestämt sig för att du vill investera i solceller så bör du ta in offerter från certifierade solcellsbolag så att du kan börja kalkylera med priser men även få annan information och rådgivning, som exempelvis var solcellerna ska placeras.

Hos oss så kan du tre begära tre offerter från företag i Uppsala som är experter på solceller, helt kostnadsfritt.

När du vet vilka förutsättningar som gäller för din fastighet och vilken yta du har till förfogande så är det dags att bestämma hur stor solcellsanläggning som du vill investera i. För en normalvilla så räcker det med att installera solceller som ger mellan 5 000 upp till 10 000 kWh per år.

solcellsinstallation uppsala

Det kommer drastiskt att minska dina kostnader för fastighetens elförbrukning men också bidra till en renare miljö. Den el som du producerar och inte själv använder säljer du på elmarknaden och får betalt för, vilket ger dig ungefär lika mycket betalt per kWh som du själv betalar för din el från ditt elbolag. Det gör sammantaget att det är en bra investering att installera solceller, en investering som kommer att löna sig på sikt.

Checklista inför köpet av din solcellsanläggning

Nedan följer en checklista över andra saker som du behöver tänka på då du ska skaffa solceller i Uppsala

Byggnadslov

Normalt sett så krävs det inget byggnadslov för att installera solceller på sin fastighet. Men om du bor i ett hus som är skyddsklassat som exempelvis ett kulturhus, i ett område där det krävs tillstånd att ändra färg eller form på tak och fasad eller om du tror att du av andra skäl behöver tillstånd så bör du ansöka om byggnadslov.

Begär in offerter

Därefter så är det dags att begära in offerter eller granska de som du tidigare har begärt in och välja ut en leverantör av solceller. Det som du främst ska granska är priset för solcellerna men även garantier och andra åtaganden. Även om priset säkerligen är en viktig faktor så bör man även väga in andra saker som på sikt gör att man köper en bra lösning.

När det gäller garantier så brukar det normalt finnas en produktgaranti som gäller i cirka 10-15 år men även en effektgaranti som gäller i 25 år och där tillverkaren garanterar att dina solceller kommer att kunna producera el med en begränsad nedsättning på max 15-20 procent efter 25 år. Det innebär att du vet att dina solceller kommer att ha en minsta livslängd på 25 år men sannolikt även ytterligare en hel del år efter det.

Anmäla innehav av solceller

Du behöver dels lämna in en föranmälan till ditt elbolag innan du påbörjar installationen av dina solceller men även en efteranmälan när installationen är klar. Då kommer ditt elbolag att kostnadsfritt byta ut din elmätare så att du också kan sälja det överskott av el som du producerar.

Registrera dig hos Energimyndigheten och erhåll elcertifikat

Detta är något som är valfritt och idag är det inte så många som väljer att göra detta. Men om du anmäler ditt innehav av solceller till Energiverket så att du registreras som elleverantör så får du elcertifikat som du sen kan sälja till ditt elbolag. Du kan erhålla ett elcertifikat för varje 1 000 kWh el som du levererar ut till elnätet. Det kan ge dig ytterligare intäkter varje år.