Jämför offerter på solceller i Västerbotten

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Västerbotten. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

Hitta rätt leverantör av solenergi i Västerbotten

Om du vill investera i solceller Västerbotten så går det alldeles utmärkt. Att köpa och installera en solcellsavläggning för sin fastighet går både fort och är enkelt. Du får den mesta hjälpen av din leverantör av solceller men kan också hitta mycket information här på SolcellsOfferter.

Hur lång tid det tar att få sina solceller installerade och i produktion beror lite på hur många det är som beställer solceller för tillfället. Men normalt så brukar en installation av solceller ta ett par veckor och därefter så får man vänta på att elbolaget ska byta ut elmätaren, vilket också kan ta upp till ett par veckor.

När du köper solceller inklusive installation så ska du också nyttja Grönt avdrag. Grönt avdrag ger dig ett skatteavdrag motsvarande 15 % av din totalkostnad direkt på fakturan.

Här finner du utöver allmän information även analyser, kalkyler, prisjämförelser och guider till hur du snabbast och säkrast kommer igång med din solcellsanläggning. Hos SolcellsOfferter så kan du också erhålla tre offerter helt kostnadsfritt från solcellsleverantörer i Västerbotten. Det gör att du enkelt kan jämföra priser och de olika lösningar som företagen föreslagit.

Om Västerbotten

Västerbotten ligger i Norrland där den gränsar till Lappland. Västerbotten har cirka 224 000 invånare som är utspridda i landsbygden men också i de större städerna Umeå och Skellefteå.

I Västerbotten ägnar man sig åt gruvindustri och en del andra mindre industrier men det finns även en del som ägnar sig åt renskötsel och fiske. Till Västerbotten så reser man för den vackra naturen eller för att ägna sig åt vintersportaktiviteter.

Eftersom Västerbotten ligger vid havskusten så finns det en del av Västerbotten som är bättre lämpad för att installera solceller. Dock så är effekten hyfsat god ändå vilket kan göra det lönsamt att installera solceller Västerbotten.

Hur fungerar en solcellsanläggning?

En solcellsanläggning består av solpaneler som seriekopplas på ett tak. Varje solpanel består av en framsida och en baksida där framsidan belyses av solens strålar.

När solpanelen belyses med strålar från solen så skapas en elektronisk spänning mellan solpanelens framsida och baksida som sedan fångas upp av en elektrisk kabel. Kabeln för strömmen vidare till en växelriktare, som omvandlar likströmmen till växelström. Växelströmmen kan därefter direkt användas av din fastighet.

Den bästa investeringen är att köpa solceller som producerar åtminstone hälften av vad din fastighet förbrukar i elektricitet. Om din fastighet förbrukar 20 000 kWh per år så bör du installera en solcellsanläggning på 10 kW, som producerar mellan 8 000 och 12 000 kWh per år, beroende på var i landet den installeras.

En solcellsanläggning kan inte lagra någon elektricitet vilket innebär att den elektricitet som ens egen fastighet inte använder direkt kommer att säljas vidare ut på elnätet till andra personer som vill använda grön el.