Jämför offerter på solceller i Ystad

Skapa en offertförfrågan på 2 minuter & ta emot flera offerter att jämföra ifrån solcellsföretag i Ystad. Tjänsten är kostnadsfri!

Be om prisförslag »

En av de viktigaste åtgärderna i svensk klimatpolitik är att minska användningen av fossila bränslen och istället öka användandet av förnybar el. Detta har bidragit till att många privatpersoner har valt att installera solceller för sina privata bostäder.

Även i Ystad har installationer av solcellsanläggningar tagit fart, även om de ligger långt efter Tyskland och Danmark, trots att förutsättningarna för solenergi är detsamma. I Ystad finns bra förutsättningar för att få ut en bra effekt av en solcellsanläggning då Ystad har många soltimmar och en solinstrålning som ligger på cirka 1 200/m² och år.

Idag är det många privatpersoner som har uppmärksammat att det inte bara är miljövänligt att producera sin egen elektricitet med hjälp av solceller. Det är även en lönsam investering som ger en bra avkastning under många år framåt.

Hos SolcellsOfferter har hundratals privatpersoner hittat de bästa lösningarna för sina installationer av solceller i Ystad. Här kan man hitta all den information som man behöver då man ska fatta ett beslut om man ska investera i solceller. Dessutom kan man även beställa tre stycken offerter helt gratis från solcellsföretag på sin ort. Det gör att man snabbt och enkelt kan jämföra de olika offerterna och därmed hitta den bästa och mest prisvärda lösningen för sin solcellsanläggning.

Om Ystad

Ystad är en kommun med cirka 30 000 invånare som ligger belägen vid Skånes sydkust. Från Ystad går det färjor till bland annat Tyskland och Polen vilket gör Ystad till en viktig stad då det kommer till import och export. Ända sedan 1100-talet har Ystad varit en mötesplats för fiskhandel och än idag är fisket en betydande del av Ystads näringsliv.

I Ystad kan man även finna många historiska byggnader och ruiner från medeltiden men också en hel del fornlämningar. Idag har Ystad en betydande roll i filmskapandets värld då den tredje största filmstudion ligger belägen i Ystad.

Trots att Ystad har de allra bästa förutsättningarna för att producera solenergi har man inte riktigt lyckats komma upp i antal solcellsinstallationer som man önskar. Dock har man nu tagit ett krafttag i kommunen. Detta har lett till flera olika aktiviteter startats upp där man fram till år 2025 ska bli en av Sveriges bästa kommuner på att producera grön el med hjälp av solceller.

Hur stor solcellsanläggning behöver man?

En av de vanligaste frågorna när det gäller solceller är hur stor solcellsanläggning som krävs för sin fastighet. Hur stor solcellsanläggning man ska installera beror på flera olika faktorer som bland annat hur stort utrymme man har till förfogande för solceller. Solceller behöver monteras med en 30 graders vinkel mot söder på ett skuggfritt tak för att ge bästa effekt. En bra mätstock är att granska hur många kWh som ens fastighet förbrukar varje år.

En normalstor villa förbrukar i genomsnitt cirka 20 000 kWh per år och då bör man välja en solcellsanläggning som kan producera åtminstone hälften av denna mängd för att det ska vara mest lönsamt. Med en solcellsanläggning på 10 kW kommer man i Ystad att kunna producera drygt 10 000 kWh per år. Det gör att man kan spara in hälften av fastighetens energikostnader under ett år.

Eftersom en solcellsanläggning inte kan lagra elektricitet utan den elektricitet som produceras behöver användas direkt, antingen av fastigheten eller föras ut på elnätet för försäljning. Det innebär att man kommer att bli tvungen att köpa el under de tider som solcellsanläggningen inte producerar någon elektricitet.

Idag ligger priserna för försäljning av elektricitet, inklusive skattereduktionen, på nästan samma nivå som man betalar för den el som man köper. Det gör att man istället kan se elnätet som en lagringsplats för den elektricitet som man inte förbrukar för tillfället och som man sedan köper tillbaka då solcellerna inte producerar elektricitet.

Lönsamt att installera solceller i Ystad

Det kan vara mycket lönsamt att investera i solceller i Ystad över tid. Om man väljer att investera i en solcellsanläggning som producerar cirka hälften av fastighetens energibehov är återbetalningstiden för investeringen cirka 10 – 12 år. Därefter kommer man att få en avkastning på sin investering i upp till ytterligare 15 till 20 år i form av kostnadsbesparing för fastighetens energiförbrukning.

I vissa fall kan en investering i solceller i Ystad vara en bättre investering än i många olika sparformer idag, som dels har en låg avkastning och som dels också innebär risker, gentemot en investering i en solcellsanläggning som näst intill är helt riskfri.

Utöver en bra avkastning på det investerade kapitalet bidrar man dessutom till en bättre miljö samtidigt som man också levererar grön överskottselektricitet till andra personer på elnätet.